Bruksområder for lys brune alger

October 21

Lys brune alger er en tang funnet i havet rundt om i verden. Det er en av de brune alger, som kan variere i farge fra en middels brun til en olivengrønn avhengig av området. Fargen kommer fra bruk av fotosyntese å lage mat for anlegget.

Mat

Lys brune alger brukes til mat i noen områder, spesielt i kystnære områder hvor algene er rikelig. For eksempel brukes stekt alger i å lage japansk sushi. Det er også brukt i Tang suppe og misosuppe. Lys brune alger kan være dampet og pakket rundt andre elementer som ris og grønnsaker for ekstra smaken.

Thickening produkt

Lys brune alger brukes noen ganger for jevning materialer som barberskum, gummi og maling. Ifølge Smithsonian Natural History Museum, algenic syre funnet i brown alga fjernet og brukes til kommersielle produkter å tykne materialet. Syre er enda brukt i medisin opprette kapsler for piller eller ta inntrykk av tennene for tannleger.

Gjødsel

Brune alger brukes noen ganger i USA som gjødsel. Den er rik på jod, så det er passende som gjødslende materiale for planter som krever et rikt på jod jord. Alger er brutt ned i små biter og satt i en hage eller på planter som naturlig gjødsel. Når de skal bryte, gjør plantemateriale jord rikere.

Habitat for fisk

Brune alger er en av typene vann planter som oppretter en marine skog på fisk, vanligvis i subtidal skjær nær kysten. Fisk eller virveldyr av subtidal skjær finne husly og noen ganger mat i brown alger. Noen fisk ville spise algene mens andre vil unngå det.