Bruksområder for gul rot

June 7

Gul rot er en wildflower busk buttercup gultrefamilien. Det har blitt brukt som en medisinsk urt av innfødte indianere og folk bøte i sørlige kulturer i generasjoner. Det er også effektivt vokst som bunndekkende i fuktig, skyggefulle områder.

Geografi

Gul rot er innfødt til østkyst statene, men vokser i Texas, Louisiana og alle landene øst for Mississippi elven bortsett fra Vermont og New Hampshire. Det regnes som en truet art i Florida.

Identifikasjon

Gul rot vokser hovedsakelig i bekk senger og i skyggefulle områder. Planter er 1 1/2 til 3 fot høy med skinnende, grønn, fjær-lignende bladene. Villblomster blomstring under midspring i klynger av lilla-brun starlets. Som navnet antyder, er røttene gule som er snikende stilkene.

Fordeler

Te, salver og pulver laget av tørkede strå og røtter brukes til å avlaste plager, inkludert kaldt og influensa symptomer, munn sår og protese smerte, tørr hud, eksem, sprukne lepper, kutt og slitasje, fordøyelsesbesvær og elendigheten av PMS og overgangsalder. Denne medisinsk urt er også sagt å hjelpe i behandlingen av diabetes, høyt blodtrykk og hjerte sykdom.

Misforståelser

Gul rot har vært forvekslet med å være den samme planten som goldenseal. Begge er feilaktig ryktet for å produsere negative dopingtest resultater.

Advarsler

Når tas oralt, roten kan forårsake tidlig fødsel gravide kvinner, forstyrre blodpropp medisiner og kan raskere hjerterytme.