Bruker for friske gurkemeie

May 10

Bruker for friske gurkemeie

Gurkemeie er en rot krydder som har eksistert i århundrer, og brukes for kulinariske og medisinske formål, særlig i India, Thailand og Kina. Tumeric gjør sennep gul og er den viktigste ingrediensen i karri. Gurkemeie har et mildt bitter og peppery smaken og er mest kjent for sine lyse oransje og dens evne til å legge til en delikat smak i noen rett med bare et snev (så bruk den med måte). Gurkemeie kan brukes til en rekke ting i asiatiske og vestlige kulturer, fra plasseres i supper, oppstuss frites og desserter blir lagt til retter for fargen.

Asia og Midtøsten

Gurkemeie er en viktig ingrediens i disse kulturene, brukes for smak, farge og helse fordeler. Det smaker retter med duck, kalkun, kylling og grønnsaker, samt salat kjoler, chutney og karri mikser. Persisk mat bruker gurkemeie til farging av bunnen av risretter og iranske fry-ups. I Sør-Afrika, er gurkemeie tradisjonelt brukt til å gi kokt ris en gylden farge.

Brukes for farge

I ikke-Sør asiatiske oppskrifter som i vestlige land, er gurkemeie noen ganger brukt som en komponent for å gi en rik, vaniljesaus-lignende gul farge. Det legges til hermetisk drikke, kaker, appelsinjuice, iskrem, ost, margarin, brennevin, kaker, gelé, yoghurt, popcorn, Bakeriets, frokostblandinger, gelatin og sauser, for å nevne noen. Den brukes ikke bare savory og mettende retter, men søt dessert retter også.

Helsefordeler

Gurkemeie har blitt brukt til medisinske formål i India i mer enn 2000 år. Legge fersk gurkemeie til kosthold gir mange helsefordeler. Roten er en naturlig antiseptisk og antibakterielt middel, hastigheter opp sårheling, fremmer hudens helse og er en naturlig leveren detox. Det har også vært vist i forskning for å forebygge kreft og muligens drepe kreftceller. Ifølge helse dagbøker, kombinert med Blomkål, kan tumeric forhindre prostatakreft og stoppe veksten av eksisterende kreft, samt hindre brystkreft og melanom sprer seg. Gurkemeie er også naturlig smertestillende og har vist seg å bremse utviklingen av multippel sklerose i mus. Som krydder, kan det hjelpe i påskynde metabolismen. Det er også brukt i kinesisk medisin i lang tid til å behandle depresjon.