Bruke tuja i en hage

April 19

Bruke tuja i en hage

En hage fylt med godt elsket stauder, fargerike ettårige, blomstrende pærer, duftende urter og overraskende innslag av whimsy, og utstråler avslappet prakt. Omgitt av en vakker gjerde og brede kantlinjer med overflod planter tumbling i veien her og der, opprettholder en tradisjonell hage helårig sjarm når det inneholder eviggrønne trær og busker. Tuja planter (Thuja occidentalis), som trives i US Department of Agriculture (USDA) plante hardførhet soner 2 til 8, avhengig av arter og sorten, få rike nyanser av grønt, frodig vegetasjon og loddrette dimensjonen til dette tradisjonelle hage stil.

Instruksjoner

•Lag en luksuriøs bakteppe for en seng av tradisjonelle hytte hagen stauder. Tette, grønne bladverket av tre eller flere tuja plantet tett på rad inneholder fet kontrast for høy, blå riddersporer (Ridderspore spp.) og prangende orientalske valmuer (Papaver orientale), begge Halvan i USDA soner 2 til 7, gammeldags blødende hjerte (Dicentra spectabilis), hardfør i USDA soner 2 til 9 og andre blomstrende planter som retur å blomstre år etter år.

•Klemme en tuja i en spiral topiary for lunefull focal punkt i en seng av buskete urter og støyende ettårige. Vind maskeringstape rundt tuja definere spiral opprettes. Hold båndet på plass med klipp som guide mens du klipp bort en skjærer av løv bruker håndholdt pruners, starter på bunnen av anlegget og arbeide oppover. Alternativt plante en allerede-formet tuja direkte i bakken eller en stor keramikk beholder. Trimme tuja to ganger i året for å opprettholde utseendet skulpturert.

•Frame hage gate med en høy, slank tuja plantet på hver side av porten. Sorten kalt amerikansk tuja (bartrær occidentalis "Smaragd"), hardy i USDA soner 2 til 7 og tolerante av luft forurensning og leire jord, vokser bare 3 til 4 fot bred og opp til 14 fot høy, gjør det ideelt for en hage på små urbane mye. På en større eiendom, kan mørk amerikanske tuja (bartrær occidentalis "Nigra"), som er hardføre i USDA soner 3 til 8 og når en eldre høyde på 20 til 25 fot med spredning av 5 til 7 fot, flanke porten eller en oppføring til en hage bane.

•Brighten visningen av hytte hagen om vinteren-når ettårige er borte og stauder har blitt kuttet tilbake-med den gule gløden av "Golden Globe" tuja (bartrær occidentalis "Golden Globe"), hardy i USDA sonene 4 til 8. "Golden Globe" modnes 4 fot høy og bred, gjør det en utfyllende følgesvenn for middels og lav-voksende planter i sommerhagen, også.

•Separat din hytte hagen fra nabolandet egenskaper eller en gate med en lav sikring av dverg tuja som ikke helt blokkere visningen men vil etablere en grasiøs barriere mellom din eiendom og resten av verden. "Rheingold" tuja (bartrær occidentalis "Rheingold"), hardy i USDA soner 4 til 8, når bare 3 til 5 fot høyt på modenhet og kan beskjæres for å holde den kortere. I slutten av høsten er det gull-tonet løvverk tar på nyanser av kobber som varer gjennom vinteren. "Hetz dverg" tuja (bartrær occidentalis "Hetz dverg") modnes for å være et 3 til 4-fot høy og bred, sirkelformet busk. Det er hardfør USDA soner 3 til 7.

Tips og advarsler

  • Selv om mange typer tuja løvverk kan slå en brunlig farge i kaldt vinteren, returnerer naturlig grønn fargelegging våren.
  • Tuja er utsatt for bagworms, som kan skade nye vekst.