Bruke en PSI manometer til å måle vannstand Tank

June 25

Bruke en PSI manometer til å måle vannstand Tank

De fleste tank nivåmålere brukes i industrien består av enten målertrykk eller differensial trykk måling instrumentering. Variabelen uansett er hydrostatisk trykk, et mål på bestemte vekten av en vannsøylen på grunn av gravitasjonskraften. Interessant, er presset som utøves på bunnen av en 30-fots-høy, ¼-tommers-diameter vann rør eller en 30-fots-dype innsjø identiske, på 13 PSI (pounds per kvadrattomme). Denne karakteristiske gjør det mulig å måle og angi ikke-trykksatt vann tank med enkel Trykkmålere.

Instruksjoner

•Bruk omfanget av programmet. På ikke-trykksatt tanker, vil hver 27.71 inches av vannstanden pålegge 1 PSI på trykkmåleren. En trykkmåler som leser null til 10 PSI er derfor i stand til angir opptil 277.1 inches av nivå, eller om 23 fot. I alle tilfeller, flytte Finn lavest lesing PSI gauge kan du som fortsatt passer området, fordi prøver å lese en 1-fot vann nivå på en null til 50 PSI gauge ville være utenfor målerens evne til å selv sin nål.

•Velg en tilgjengelig PSI manometer rekkevidde. Dele din høyeste 27.71. Hvis din høyeste er 6 fot, dele 72 inches 27.71 og finne en tilgjengelig gauge som er nærmest til 2.6 PSI. En null til 5 PSI gauge ville fungere bedre enn en null til 10 PSI gauge fordi større mekanisk oppløsningen.

•Organiser materialer. Må den trykkmåleren, rør, tilkobling beslag koble til bunnen av vanntanken, en Tee for slangen og minst to av ventiler. Bruke plast hvis mulig for rør og fittings, og snapin-modulen beslag også gjøre prosjektet enklere.

•Installer nivå systemet. Finn en ventil som nær tanken som mulig. Kjøre slangen til strikkefasthet. Målerens høyde må selv eller litt lavere enn det laveste nivået du vil angi for grunnleggende kalibrering å arbeide. Tunnelbanen fra tanken, andre ventilen og måleren skal alle knyttes til Tee. Montere siden PSI gauge ansiktet opp så den følende delen ikke overtrykkes sediment. Ventilen på Tee kan skylle gauge røret mellomrom for å fjerne sediment.

•Calibrate ditt nivå systemet og opprette en nivå-leser ekstern som angir direkte. Hvis en 20-fots-høy tank (240 tommer), dele 240 av 27.71 å gi 8.66 PSI. Velg en null til 10 PSI gauge. Klipp ut en konsentrisk plast ring som passer rundt utsiden av måleren. Merk en skala å justere med dataavlesninger på måleren. På 8.66 PSI Velg, mark "20 fot"; på nullpunktet, merket "0"; Merk "5 føtter" på 2,16 PSI; "10 fot" på 4.33 PSI; og "15 fot" på 6,5 PSI. Plass single-foot tegninger mellom disse opplesninger og din direkte-lesing indikator bruke en PSI trykkmåler vil være nær nok.

Tips og advarsler

  • Å finne en trykkmåler med et lite utvalg som passer din søknad er verdt innsatsen.
  • Forsøke å eksperimentere ved å flytte måleren opp og ned for å se hvordan lesing endres med avstand.
  • Kontroller for lekkasje før avreise installasjonen.
  • Bruk ikke denne metoden for trykksatt tanker, eller skade kan føre.