Bruke drivved for en kantlinje rundt en hage

March 8

Bruke drivved for en kantlinje rundt en hage

Kanter gir hager struktur og orden, og selv den mest naturlige hagen kan ha nytte av noen struktur. Pynteborder drivved oppretter subtile partisjonering som opprettholder og fremhever en naturlig hage, mens vann-erodert former legge interesse og kyst sjarm. Enten du bor nær en strand eller ikke, prøve å legge til tekstur og interesse av drivved i hagen din i form av en kantlinje.

Finne drivved

Den beste måten å finne drivved og nyte prosessen, er vandrende langs kysten av hav og vassdrag. Hvis du ikke er i nærheten av en strand, prøv å se for tørre, sol-bleket Trestykkene i skogkledde områder. Selvfølgelig noen områder er beskyttet og mange strender er privat, så du ikke kan hente drivved bare hvor som helst. Samlet drivved i noen nasjonalparker er tillatt hvis du kjøper en ved samling tillater. Kontroller at det er lovlig å samle tre eller drivved før du fjerne alt fra et område. Hvis du ikke samle dine egne drivved, kan du kjøpe den på nettet og få den levert til deg.

Enkel kantlinje

Å gjøre en enkel kantlinje, legge biter av drivved på bakken rundt grensene av sengen din hage eller blomsterbed. For å gjøre det litt mer betydelig, stable drivved løst i lag tre høy, blande små og store stykker sammen. Sperre grener og andre å gjøre det mer stabil.

Loddrett kantlinje

Med litt mer arbeid, kan du lage en kantlinje som er mer som en kort gjerde, ligner på bambus kanter. Gravingen stykker av drivved og plante tre loddrett i bakken, side ved side. Tilbake fylle grøft og pack jord veldig godt som du går på å holde treet på plass. For denne metoden må drivved brikkene være relativt rett; avskåret grener med en håndsag om nødvendig.

Embellishing

Hvis du ønsker å forlate drivved som naturlig som mulig, bare rense den med en myk børste og la det tørke i solen eller gni det med klart voks for minimal beskyttelse. Hvis du foretrekker et mer profesjonelt utseende, og vil beholde tre, forsegle den med et lag med lakk. Eller gjøre kantlinjen til fargerike hagekunst ved å male det før tetting.