Bruk av vannhyasintmøbler

April 19

Vannhyasintmøbler er en vakker akvatiske plante som produserer prangende, lavendel blomster. Dessverre er sin skjønnhet overskygget av dens kraftig vekst vane invadere mange av verdens vassdrag. Mange land prøver å finne nye bruksområder for dette invasiv anlegget.

Opprinnelse

Vannhyasintmøbler er innfødt til Sør-Amerika.

Historie

Vannhyasintmøbler ble introdusert til USA i 1884 under en utstilling i New Orleans. Det er nå funnet i sørøst, California og Hawaii, og det har blitt rapportert i noen midtatlantiske statene. Ifølge University of Florida IFAS forlengelsen finnes vannhyasintmøbler globalt i tropiske og subtropiske land.

Bruker

Vannhyasintmøbler kan brukes til kompost, papir, drivstoff, dyr fôr og vann rensing. Bønder i Bangladesh og Burma eksperimenterer med vannhyasintmøbler av gjør flytende vegetabilske hager. Ved å sette gjørme på den tettpakkede Jacinto, kan bøndene til å plante grønnsaker og andre avlinger.

Betydning

Ulik bruk skaper inntekter for fattige. I Kenya tillatt vannhyasintmøbler utnyttelse prosjektet for håndverkere til å få inntekt og opplæring ved å selge papirprodukter laget av vannhyasintmøbler.

Fun Fact

En acre vannhyasintmøbler kan veie opp til 200 tonn.