Bruk av UV-lamper

March 25

Ultrafiolett lys har flere bruker i felt, fra landbruk til helse-bransjen. Det naturlige lyset som avgis av solen, er ultrafiolett lys både nyttig og farlig. Ulike bølgelengder av ultrafiolett lys brukes til å styrke økonomien ved å styrke vannkvalitet, mat kilder og medisinsk behandling for hudproblemer. Å vite hvordan du trygt bruke ultrafiolett lys er gunstig for bonden og legen.

Erstatte solens lys

Bønder kjenner viktigheten av sollys til en vellykket avling. Uten vil planter visne og dø. Ultrafiolett lys er ansvarlig for syntese i planter som gir dem sin lyse farger og økende evnen. Regnfulle månedene brukes ultrafiolett lys i veksthus slik at plantene ikke mister næringsrike verdi på grunn av høy fuktighet. Belysning systemer er satt til å gi en bestemt mengde ultrafiolett lys hele dagen, uten overveldende anlegget hårfin balanse.

Desinfeksjon

Sykehus, lagre og leger kontorer alle er avhengige av et rent, sterile arbeidsområde til å eliminere smitte og sykdom risiko. Vannrensing er også avhengig av disse faktorene. Ultrafiolett lys til å sterilisere instrumenter i alle felt, i tillegg til å fjerne skadelige kjemikalier og bakterier fra drikkevannet. Emitting nok varme til å ødelegge bakterier og andre skadelige stoffer, brukes ultrafiolett lys i kondensert form gjennom lamper. Disse lyskildene er satt over utstyret skal steriliseres i flere timer. De brukes også i operasjonssaler for å desinfisere luften av alle patogener som kan være lur.

Hudpleie

Soling med ultrafiolett lys er en kosmetisk praksis som har eksistert i lang tid. Soling boder og senger tilby kondensert UV-lys som en måte å gjøre huden glød og mørkere. Selv om anses usunn av myndighetene i USA, brukes sun lamper fortsatt på barn og voksne til å behandle visse medisinske tilstander, som gulsott. Gulsott refererer til en hud tilstand, vanlig i nyfødte, hvor hudens bilirubin ikke brukes riktig, forårsaker gulfarging av hud og øyne. Ultrafiolett lys bryter opp bilirubin og distribuerer den.

Dekontaminering

Mat produksjons- og prosesseringsanlegg bruk ultrafiolett lys for å eliminere maten forurensning. Fordi mer enn én type mat kan behandles med samme maskiner, er en måte å drepe bakterier og parasitter et must. For eksempel kunne kjøtt og deretter peanøttsmør introdusere slike bakterier som salmonella eller e-coli hvis utstyret er ikke riktig renset og desinfisert. Cross forurensning er en farlig del av næringsmidler og tiltak for å eliminere det gjennom ultrafiolett lys blir tatt over hele verden.