Bruk av solsikke anlegget

April 10

Bruk av solsikke anlegget

Hver del av sunflower har bruk for noe, og ingen del går til avfall. Innfødte amerikanere har brukt solsikke plantene i århundrer. De er innfødt til USA og de rangerer som en av fire store avlinger av global betydning. En av de unike aspektene om solsikker er at hodet følge bevegelsene til solen.

Matkilde

Rå solsikkefrø kjerner er næringsrik for mennesker. Kjerner inneholder 55 prosent protein. Andre vitaminer og mineraler i solsikker inkluderer B, E og en vitaminer, fosfor, nitrogen, kalsium og jern. Hvis du fjerner blomster når de er bare knopper, kan de kokt og spist som artisjokker. Solsikker gir også en kilde til mat for fugler og dyr. De beholder hodet blomst fylt med frø slik i de kalde vintermånedene, dyr kan finne mat. Solsikker er en stift ingrediens i fleste kommersielle fuglefrø bladene brukes ofte til å lage fôr til husdyr.

Olje

Ett mål av solsikker kan gi mer olje enn 1 hektar soyabønner. En acre solsikker er kjøpedyktig tilvirke 600 pounds av olje som kan brukes for matlaging. Solsikkeolje brukes også til å lage såpe, smøremidler og lys. Oljen brukes også til å behandle huden forhold, bihulebetennelse, hemorroider og leggsår

Rense forurenset vann

Solsikke røtter hjalp rene forurenset vann i Tsjernobyl. Ifølge botanikk globale spørsmål, var solsikker vokst på flytende stykker av styrofoam og plassert over forurenset vann. Sunflower's røtter fjernet 95 prosent av radioaktiviteten på 24 timer.

Medisinsk bruk

Røttene av solsikke anlegget, når gjort til et grøtomslag, kan brukes for snakebites og edderkopp biter. Bladene kan brygget i te og svelget for å behandle fevers, lunge lidelser og diaré.

Andre bruksområder

Det virker som det er ingen ende sunflower's bruker. Folk bruker blomster for å gjøre et fargebad. Stilkene brukes til å gjøre en rekke ting som papir, klær og mikroskopet lysbildet mounts. År siden brent folk pleide stykker av stilkene å fylle livet preservers og mange dem når ved var mangelvare.