Bruk av Nitrogen for hvete

August 28

Bruk av Nitrogen for hvete

Alle planter krever nitrogen for sunn vekst, men hvete viser spesielle behov for tilstrekkelig nitrogen før det kan gi en sjenerøs mengde korn. Bøndene bruker flere forskjellige metoder for å levere supplerende nitrogen, som boring det i jorden sammen med frø, plante det separat eller distribuere den på bakkenivå. Hvetes evne til å gjøre full bruk av nitrogen er avhengig av miljøfaktorer som fuktighet i jorda og seeding tid.

Nødvendighet

Nitrogen fungerer som en av de viktigste elementene for å opprettholde planteliv. I naturen konverterer bakterier nitrogen fra organisk materiale i en brukelig form som planter kan absorbere som mat. Mens ulike vekster eller former for vegetasjon krever ulike mengder av nitrogen, synes hvete å lide et bestemt sikkerhetsproblem til lave nivåer av nitrogen i jord. Hvete sultet for nitrogen vises dårlig vekst og gulnet blader. Som bladene dø, mister anlegget evnen til å gi brukbare hvete, stille en potensiell katastrofe for bøndene.

Fordeler

Hvete sliter med å overleve på begrenset nitrogen bruker uansett nitrogen er tilgjengelig å vokse nye blader i stedet for å syntetisere protein. Mississippi State University bemerker at denne tendensen resulterer i mindre hoder, gir mindre brukbare hvete korn. Nitrogen tilskudd kan øke både protein nivåene og avkastningen av en hveteavling, med hvert pund av nitrogengjødsel bidrar til å støtte opptil en bushel av hvete korn.

Programmet

Nitrogen lagt til hvete våren seeding vanligvis arbeider i veldig tørt klima, som kan reagere bedre å en falle nitrogen behandling. Bøndene bore ofte nitrogen i bakken rett sammen med frøet for best resultat, eller de kan legge til et bånd eller en CD-rom av nitrogen til jord før de seeding finner sted, en prosess som kalles striper. En annen mindre effektive metoden innebærer "kringkasting" eller distribuere mye nitrogen-baserte gjødsel på overflaten. I noen tilfeller kan bøndene selv spray flytende nitrogen til hveteavling, en metode kalt foliar nitrogen program.

Betraktninger

Hvor godt en hveteavling reagerer på nitrogen-baserte gjødsel kan avhenge av en rekke eksterne faktorer. Noen av nitrogen kan unnslippe til atmosfæren i form av gass ammoniakk stedet for gjenværende i jord, en effekt regjeringen i Alberta kaller volatilization. Hvete seeded senere i vekstsesongen kan ha mindre tid å bruke nitrogen til sin fulle effekt. utilstrekkelig jordfuktighet kan begrense effekten av nitrogen på hvete mens på andre ekstreme, oversvømmet jord som inneholder store mengder nitrogen kan skade eller drepe avlingen.