Bruk av et Zelkova tre

July 23

Zelkova treet, Zelkova serrata, også kjent som den japanske Zelkova, tilhører elm familien og, som navnet tilsier, oppsto i Japan. En stor koffert kan vokse opp til 4 fot i diameter støtter bredt kronen. Den trives gjennom de fleste regioner i USA, med unntak av noen nordstatene, som Minnesota, North Dakota, South Dakota, Wyoming og Montana, ifølge USA Forest Service.

Dekorativ og skygge

Zelkova gjør en god skygge treet som sin brede baldakin skaper et innbydende område for å unnslippe varmen av dagen. Zelkova kan vokse opp til 80 fot høy og 40-50 fot bred, og den viser også en vase som voksende vane mange observatører tiltalende. Spraglete barken legger også til visuell interesse for gartnere som vokser som en dekorativ treet. En ekstra fordel av zelkova, fallet løvverk, kommer i oktober og November, utstillingsvindu rødbrun, gull eller oransje-farget blader.

Ikke-bolig

Urbane områder ofte utnytte den zelkova toleranse for vanskelige forhold og bruke den som en gate treet. Dens toleranser av ulike jordbunnsforhold og forurensning også gjør det nyttig som en motorvei median treet eller en parkeringsplass plante. Du finner zelkova i parker og på universitetsområder også. Etablere treet i urbane innstillinger er relativt fri for problemfri, siden de vokse raskt og ikke trenger mye vann med mindre plantet i jordsmonnet.

Erstatning

I midten av 1900-tallet amerikansk elm, en av mest viden plantet gaten og dekorativ i landet, døde av en sopp som ødela arter. Zelkova, medlem av samme botaniske familie som amerikanske elm, har samme vase form og gjør en god erstatning treet. Om sin vekst vane ikke samsvarer buen av amerikanske elm, gjør sin sykdomsresistens og attraktivt utseende for dette.

Diverse

Men tilpasningsdyktige til varierende forhold, foretrekker zelkova full til delvis sol og en godt drenert jord. Treet transplants godt, men den trenger masse plass til å vokse på grunn av bred spredning. Zelkova er utsatt for det japanske billen, som spiser bladene. Zelkova trives i amerikanske avdeling av landbruk Hardinesss soner 5 til 8, ifølge Universitetet i Connecticut. Hardførhet soner indikerer hvor mye kulde eller varme en plante tåler.