Bruk av Ammonium Borate

March 16

Ammoniumsulfat borate, oftest brukt som en sammensatt kalles ammonium pentaborate, er et kjemisk stoff som har et utvalg av husholdninger og industri. Kjemisk oppstår som oftest som et hvitt pulver som er lagt til vaskemidler, glasurer og kosmetikk. Det er brannhemmende og brukes ofte til å bufre rensning løsninger.

Vaskemidler

Det vanligste bruksområdet for ammonium borate og pentaborate er som en børste. Som det er en sterk slipende og Antifungal mens blir flammehemmende og forårsaker liten irritasjon på huden eller øynene, det gjør for en sterk og trygg rengjøringsmiddel. Boraks, et felles vaskemiddel, bruker ammonium borate for å øke mineral natriumborat vaskemiddel krefter. Denne pulver, oppløst i vann, bidrar til å rense, desinfisere, fjerne lukt og enda mykere vannet. Boraks brukes vanligvis til å rense klær, om egenskapene desinfiserende kan benyttes til ren kjøkken og bad flater også.

Insektmiddel

Samme pulverisert løsning av natrium og ammoniumsulfat borate krystaller kan brukes som et insektmiddel. Boraks fungerer på både maur og kakerlakker infestations i hjemmet. Boraks blandet med en sukkeroppløsning og plasseres i områder felles for maur eller kakerlakk infestation tiltrekker seg insekter til giften, og deretter skader det oversikten systemet av skadedyr ved svelging. Disse skadene forårsaker forestående død av insekter. Boraks pulver kan også imidlertid forårsake skader og sykdom til husdyr, så folk med dyr bør unngå etterlot store mengder sukker og boraks innen rekkevidde av kjæledyr.

Keramiske glasurer

Ammoniumsulfat borate og natriumborat brukes også som en keramisk glasur for potters. Boraks selv kan også brukes som en glasur booster, øke glans og effektiviteten av produsert glasurer når lagt i små mengder. Siden boraks er vannløselig, men kan det noen ganger være for tynn når lagt til glasur med store mengder vann. Gerstley Borate er en annen ammonium borate inneholder glasur som ikke er vannløselige, gjør for et jevnere program.

Betraktninger

Om ammonium borate og ammonium pentaborate har en lav toksisitet for mennesker, er det nødvendig å ta de riktige forholdsreglene for deg selv, din pets og miljøet ved bruk av produkter som inneholder dette kjemikaliet. Eksponering for store mengder ammonium borate, kan spesielt når innånding eller svelget forårsake kvalme, oppkast og diaré. Overdreven hudkontakt med ammonium borate kan forårsake rødhet og peeling på stedet av eksponering. Små mengder av overflødig ammonium borate kan vanligvis avhendes på deponier, om eksponering for vannkilder dette kjemikaliet kan skade økologiske fish og wildlife.