Bromeliad planter

May 23

Bromeliad planter

Bromeliad planter er en familie av planter som er native til tropisk Amerika, spesielt Chile, Peru og Colombia, selv om de er nå ble dyrket verden. Det er 3,170 arter i bromeliad familien, inkludert ananas og spansk mose. Bromeliads kan være epifyttiske, betyr de vokser uten jord; Trichome, mening de ta vann gjennom sine blader; eller de kan vokse på samme måte som andre planter.

Hva Bromeliads se ut?

Bromeliad plante familien er bred og opptredener av arter varierer. Løvverk kan være så tynn som en nål eller bred og flat, men vil vanligvis vokser i form av rosett. Bromeliads' bladverket er det mest diversely mønstrede av noen anlegg i verden. Blomstene produsert av bromeliads er også variert. Noen, som den største arten, Puya Raimondii, nå 10 meter og andre er bare 2 eller 3 mm lang.

Bromeliads og mennesker

Mennesker har hatt bromeliad planter siden Mayan tid. Maya, Inca og Aztec samfunn brukte dem for en kilde til fiber i seremonier. Senere de spanske erobrerne tok ananas til Europa og det gjenstår en viktig kommersiell avling. Det er mulig å dyrke bromeliads som houseplants for nytelse.

Omsorg for en epifyttiske Bromeliad

Epifyttiske bromeliads kan vokse uten jord så gjør de ideelle utendørs planter for amatører. Men er de usannsynlig å blomstre hvis de er utsatt for hyppige frost. Fordi de trenger ingen jord de kan dyrkes i vegger eller hull i stammene av høye trær. For å begynne, sikre at de er bundet til treet eller vegg som holder dem, før de tar rot. I mange klima de vil ta vare på vannet selv, men gi dem litt vann når været er spesielt tørr.

Omsorg for Trichome Bromeliads

Trichome bromeliads må absorberer vann gjennom sine blader. Kan de holdes innendørs eller utendørs, men det er lurt å vanne dem for hånd i stedet for å stole på sprinklere eller vanningsanlegg fordi uvanlig som de tar vann.

Ta vare på vanlig Bromeliads

Bromeliads er hardfør planter, så ta vare på en som vokser og tar sitt vann på samme måte som andre planter krever ingen virkelig ekstra innsats. Bromeliad planter overføres av voksing pups rundt mor anlegget. Når disse en tredjedel av størrelsen på mor anlegget, separate og repot eller plante dem andre steder for å unngå dem kvalte og drepe mor.