Bromeliad klassifisering

March 15

Mer enn 3.000 forskjellige arter av bromeliads finnes over hele verden, mest ligger i de tropiske og subtropiske områdene. I naturen knytte disse plantene til roten systemer av trær og andre planter å utlede næring og fuktighet. Arter som ananas overføres også mat og løvverk. Disse plantene er videre klassifisert i flere kategorier.

Rekke

Bromeliads tilhører rekke angiospermia. Denne gruppen av planter, også kjent som planter, skiller seg fra planter som bartre og moss fordi hvert medlem i gruppen gjengir blomster og frø stedet kjegler eller sporer.

Klassen

Bortsett fra reproduksjon gjennom blomster har bromeliads andre karakteristiske funksjoner som skiller dem fra hverandre. Alle bromeliads har et enkelt blad innenfor frø, som gress, ikke en tosidige som epletreet. Derfor er bromeliads klassifisert i en seksjon kalt Enfrøbladede planter. Denne gruppen av planter er også preget av en desentralisert rotsystem og parallelle karsystemet gjennom bladene.

Rekkefølge

Alle bromeliads tilhører ordenen Poales. Denne rekkefølgen oppsto i Sør-Amerika, og inneholder også mange arter av gress og Starr bush. Poales har blomster som er omgitt av beskyttende blader kalt støttebladene og er ofte vind pollinated.

Familie

Familien Bromeliaceae er bromeliad familien og inneholder utelukkende bromeliads. Bromeliacieae er satt fra andre poales fordi de produserer nektar i deres eggstokkene og har også eggstokkene som ligger under blomsten. Disse Eggstokkene vokse ofte i kjøttfulle frukt som ananas. Dette nivået av klassifisering inneholder bromeliads utelukkende. Alle andre planter under dette nivået er også bromeliads.

Slekt

Så mange som 57 slekter av bromeliads eksisterer, alle opprettholde egenskapene til en bromeliad men varierer betraktelig i størrelse, form, konfigurasjon og geografisk. Slektene som Acanthostachys vokser lav til bakken og opprette små, spiny blomster ca 2,5 cm lange og 1 cm brede, mens Edmundoa blomstrer i et stjerneskudd av grønne blader med hvite blomster midt nådde 6 inches i diameter, eller flere.

Arter

Arter er den mest spesifikke måten å klassifisere hver bromeliad. Hvert navn en bestemt type anlegg som ikke interbreed med en annen. Comosus, er for eksempel arter navnet ananas. Når det refereres til et anlegg som ananas, bruker forskere både navnet på slekten og navnet på arten sammen som Ananas comosus. Andre arter av bromeliad inkluderer den kjøttetende Catopsis-berteroniana, bustete Deuterocohnia lorentziana og Billbergia pyramidalis som har rosa globular blomstrer.