Bregner og Nakenfrøede planter og største

March 2

Planter er klassifisert i henhold til hvordan de reprodusere. Dekkfrøede planter og gymnosperms begge reprodusere gjennom bærer frø, men i ulike former. Stort utvalg av bregner reprodusere gjennom sporer, i stedet for frø. Alle disse typer planter kan bli funnet verden over, minus frysepunktet arktisk Tundry.

Bregner

Bregner kommer i en rekke størrelser. Noen er 1 tomme høy og andre vokse til å bli 65 fot høy. Det er to stadier av den bregne levetid kjent som Generasjonsveksling, kalt aseksuell og seksuell. Aseksuell stadium er bregne kjent av botanister som en sporofytt. I denne fasen produserer bladene sporangia, de mørke flekkene funnet på undersiden av fronds. Når anlegget modnes, frigis tusenvis av sporer fra sporangia å bli gjennomført på vind fruktbare jord, starte den seksuelle fasen av bregne, som en plante kjent av botanister som en Gametofytt. Dette anlegget er sjelden som lever bare for et par uker. Det er på dette stadiet at både mannlige og kvinnelige reproduktive deler er utviklet i anlegget.

Gymnosperms

Gymnosperms er frø-bærende planter. Frøene er produsert gjennom conelike strukturer i stedet for inne en frukt eller kjøttfulle dekker. Navnet "Nakenfrøede planter" stammer fra greske for "nakne seed." Det antas at gymnosperms utviklet seg fra ur bregner som produserte frø. Det brede flertallet av gymnosperms er bartrær, som furutrær, Gran, sedertre og juniper. Andre typer kalles konglepalmer, og som eneste overlevende Art er gingko. Mange typer trær og busker er klassifisert som gymnosperms.

Dekkfrøede planter

Dekkfrøede planter er blomstrende planter, som produserer frøene gjennom blomster og frukter. Navnet kommer fra greske "fartøyet" og "frø". Det antas at Dekkfrøede planter er de mest avanserte i planteriket. De fleste av plantene i hele verden faller inn i denne klassifiseringen, inkludert alle spiselig mat konsumert av mennesker og dyr.

Betydning

Alle planter har varierende former for Generasjonsveksling. Mange forskere tror at fremdriften ellipseformede til frø representerer utviklingen av Gametofytt hos overordnede anlegget i stedet for vokser på egen hånd. Fra dette progresjon kom utseendet på frøene i gymnosperms og Dekkfrøede planter. Frøene er et embryo sporofytt som vokser i en eldre sporofytt.