Bregner blir svart

February 26

Bregner blir svart

Bregner er delikat, grønne planter som vokser i skyggefulle områder i hagene eller indirekte sollyset de mottar når vokser i plantasjeeiere inne. Deres særegne delt grønne blader gjør bregner en attraktiv plante. Men når blader av bregner begynner å bli misfarget og svart, kan anlegget være lider av en uhelbredelig sykdom.

Foliar nematoder

Aphelenchoides fragariae, eller foliar nematoder, er ørsmå skadedyr som lever på mange planter, inkludert fern planter. Som de foliar nematoder spise bort på bladene, utvikle bregner fronds mørke grønne flekker som brunt til svart som de vokser større og utfolde for å dekket flere av frontene. Det finnes ingen behandling tilgjengelig som vil hindre foliar nematoder drepe en bregne plante. Fjerne og ødelegge bregner som viser tegn på foliar Rundormer skade.

Root nematoder

Pratylenchus Rundormer arter lever på røttene av fern planter og andre planter, som forårsaker alvorlige problemer for blader. Som root nematoder feed, bladene av bregner wilt og grå til svart når de dør. Råtnende og sverting av røttene er et annet symptom på skaden gjort av disse nematoder. Som med foliar nematoder, det finnes ingen behandling for rot nematoder og berørte planter må ødelegges. Planting bregner i pasteurisert potting jord hindrer nematoder skade anlegget, ifølge Penn State nettstedet.

Rhizoctonia rot råtne

Rhizoctonia solani er en fungal sykdommen som forårsaker en tilstand som kalles Rhizoctonia rot råtne, som er et alvorlig problem for bregner. Som bregner påvirkes av sopp, utvikler de brune flekker nær toppen av planten; disse plassene mørkere og bli sort som de spredt, og til slutt dekke hele blad. Ifølge Penn State, fungal webbing kan spre seg mellom bladene av bregne. Behandle Rhizoctonia rot råtne med soppdreper spray som inneholder chlorothalonil.

Bakteriell sykdom

Det er en rekke bakterielle sykdommer som påvirker fern planter, spesielt Asplenium eller bird's nest bregner. Bakterielle føre til utvikling av gjennomskinnelig flekker eller blemmer på randen av bregne blader. Som bakteriell sykdom kan utvikler seg, disse stedene slå gule og brun eller svart, og til slutt hele blad dø. Bakterielle sykdommer er noen ganger med fungicidal spray, men alvorlig infisert planter bør være ødelagt. Fjern alle bladene som viser tegn på bakteriell infeksjon å bremse eller stoppe sykdommen sprer seg.