Brannslukningsapparat årlig vedlikehold Guide

May 9

Brannslukningsapparat årlig vedlikehold Guide

Brannslukkingsapparater kan redde liv. Kontroller at de fungerer riktig ved nøye sjekk og vedlikeholde dem minst en gang hvert år. Velg en dato som er enkle å huske og merke det i kalenderen. Gå gjennom en sjekkliste og konsultere sikkerhets koden festet til alle produsentens advarsler eller detaljer.

Grunnleggende

Brannslukkingsapparater er bare nyttig de er lett tilgjengelig. De bør ikke bli blokkert av alt, inkludert jakker, bokser eller møbler. Plasseres i et rom eller gangen hvor de kan nås i nødstilfeller. Ikke Oppbevar dem på en høy hylle det krever klatring eller en høy rekkevidde. Hvis et brannslukningsapparat står i en sak, legge klare, enkle instruksjonene for å åpne den. På arbeidsplassen krever føderale regler alle ansatte til å være innenfor 75 føtter en.

Effekter

Når trykket. De fleste brannslukkere har en nål måle som angir en trygge trykket sone. Grønn er trygt. Noe høyere eller lavere må lades opp eller skiftes. Enkelte modeller som inneholder pulver foreslå riste dem jevnlig slik at de ikke fastsetter eller komprimeres i beholderen. Ta kjemisk eller tørr kjemisk brannslukkingsapparater for hydrostatisk trykk teste alle 12 år og alle andre typer hvert femte år, med mindre produsentens anbefaling er forskjellig.

Renslighet

Tørk av alle støv og spindelvev fra utsiden. Fjern alle kjemiske rusk eller korrosjon, fett eller olje. Sjekk slanger og dyser for insekter og rust. Kontroller at alle biter og deler, inkludert PIN-koden finnes uten bulker og er ikke bestemt. Hvis det har en tamper sel, må det være intakt. Se etter lekkasjer. Hvis det er noen tvil om brannslukkingsapparatets tilstand, erstatte den umiddelbart.

Typer

Kontrollere det er den riktige typen. Canister etiketter fortelle deg hva slags slukkende agent er inne. Vann eller kjemiske skum arbeid på vanlige brennbare branner fra papirprodukter, klut materialer og tre. Brannfarlige væsker, som drivstoff eller fett og brann er elektriske krever karbondioksid, kjemisk eller pulver. Spesiell skum kalt AFFF er effektiv for væske eller fett branner også. Kalium bikarbonat er en tørr kjemisk brukes i militære og industrielle miljøer der biler eller andre sterke brennbare metallgjenstander finnes.

Forebygging/løsning

Bortsett fra årlig vedlikehold, inspisere brannslukkingsapparater minst månedlig for å sikre at de vil være klar når det trengs. Gi dem en kort gang-over. Se at de er der de tilhører, ikke mangler. Alltid lade etter bruker, uansett hvor mye er utvist. Kontakt ditt lokale brannvesen for opplæring i hvordan å bruke dem trygt. Fortelle noen regelmessig i bestemt rom eller området hvor det er plassert og hvordan den brukes.