Branner og riktig brannslukkingsapparatet

December 22

Branner og riktig brannslukkingsapparatet

En brannslukker bidrar til å kontrollere eller redusere brannfare og bør være en del av enhver families beredskapsplan. Før du dra pin, men er det viktig å velge riktig brannslukningsapparat for jobben. Hver type brann krever en bestemt type slokkingsapparat og galt brannslukningsapparat kan gjøre en brann verre. Evaluere brann type og betingelser å velge mellom ulike typer brannslukkere på markedet.

General branner i hjemmet eller på kontoret

Fleste husholdninger og kontor branner kan kategoriseres som generelle branner, som betyr at de er avhengige av standard husholdningsartikler for drivstoff. Disse brannene kan brenne tre, papir, stoff eller plast, sammen med andre standard forbrukerprodukter. For å sette ut denne typen brann, velger du en brannslukker fylt med vann. National Fire Protection Association (NFPA) merker disse brannslukkere som Type A, som kan hjelpe brukere å raskt og enkelt identifisere brannslukkingsapparatet i en nødssituasjon. Type A brannslukkere bør ikke brukes til å sette ut elektriske eller fett branner vann kan forårsake brann å spre seg.

Brannfarlig væske branner

Brannfarlig væske branner kan oppstå i noen etablissement som bruker drivstoff, maling eller løsemidler. Dette inkluderer produksjonsanlegg, automotive sentre og industrianlegg, samt mange andre typer virksomheter. Disse brannene bruk brennbar væske, inkludert parafin, olje eller maling, som en kilde til drivstoff. De bør kontrolleres med en Type B brannslukker, som inneholder karbondioksid å slukke flammene. I motsetning til vannfylte brannslukkere kvele karbondioksid enheter brannen ved å ta bort tilførsel av oksygen.

Brann er elektriske

Brann er elektriske inkluderer alle branner som oppstår i ledningsnett, paneler eller rundt elektrisk utstyr. De krever en Type C brannslukker, som utnytter pulver å slukke flammene. Vann eller karbondioksid bør ikke brukes på en elektrisk brann som dette kan øke risikoen for elektrisk støt.

Metall brann

Metall brann er de som bruker brennbare metaller, som Titan eller kalium, som en kilde til drivstoff. Prøver å sette ut en metall brann med vann kan føre til en farlig eksplosjon, så spesiell Type D brannslokkingsapparater skal brukes i stedet. Type D brannslukkere er laget for å kvele en brann uten bruk av vann eller bestemte kjemikalier som kan gjøre det brann verre. Denne typen brann finnes oftest i laboratoriet eller industrielle innstillinger hvor disse typer metaller brukes ofte.

Kjøkken branner

Kjøkken branner er avhengige av fet oljer, som matlaging fett, som en kilde til drivstoff. Disse brannene nå svært høye temperaturer som ikke kan kontrolleres med en standard brennbare væsker brannslukningsapparat. En vann eller tørr kjemisk brannslukningsapparat kan legge drivstoff disse brannene, fører til en voldelig eksplosjon. I stedet bruk en Type K brannslukningsapparat store fett brannene, som finnes i en bolig eller kommersielle kjøkken.