Bør ovn rør rengjøres?

November 15

Støv kan akkumuleres i ovn kanaler. Logikk kan føre huseiere å tenke at fordi støv stikker til ledningskanalene, de bør rengjøres. Forutsatt hjem beboere lider av sykdommer, symptomer eller allergi som ikke kan forklares, og med mindre luftspaltene Vis tung forurensning med rusk og støv, kan hus vanligvis effektivt vakuum ristene og synlige, kan nås rør med et vakuum som inneholder en høy effektivitet partikler (HEPA) luftfilter.

Rense og reparere for helse

Rengjøring ovn kanaler har ikke vist seg å forebygge helseproblemer. På den annen side, bør huseiere vurdere å ha kanaler renset under visse omstendigheter. En er tilstedeværelsen av synlig og betydelig muggvekst inne den duct hard overflaten som metallplater. Den eneste måten å være sikker på at mold er problemet er ved å ha det analysert i et laboratorium. Hvis det finnes, bør kanaler renset eller muligens erstattet. Det underliggende problemet som aktivert mold å angi og vokse skal rettes. Ellers mold vil gjenta seg.

Hvis kanaler har en infisering av mus eller innsekter, kan de også nytte rengjøring, men som med mold, det underliggende problemet som er slik infestation må løses eller skadedyr vil returnere.

Duct rengjøring og ovn effektivitet er relatert

Loven av oppvarming og kjølesystem komponentene som fans, kjøling spoler og varmevekslere har noen mulighet til å effektivisere varmesystemet og forlenge levetiden. Dette, i sin tur kan føre kostnadsbesparelser for hus. Nesten står ingen bevis til støtte for rengjøring kanaler å forbedre systemet effektivitet.

Vurdere bruk av tetningsmasse og bakteriedrepende nøye

Under noen omstendigheter, bruke tetningsmasse og bakteriedrepende for å behandle ovn kanaler kan være hensiktsmessig, men ifølge det amerikanske Environmental Protection Agency fra mars 2011, "forskning har ikke vist sin effektivitet i duct rengjøring eller deres potensielle negative helseeffekter. Ingen kjemiske bakteriedrepende er registrert av EPA for bruk i internt-isolert luftkanal-systemer."

Rense luften uten ledningskanalene

En av farene ved rengjøring ovn kanaler forårsaker utilsiktet skade ledningskanalene. En rekke teknikker hjelpe begrense husholdning luft forurensninger uten forstyrrende ovn kanaler. Er vakuum områder med synlige støvsamling ved å bruke en støvsuger HEPA og bruke høyeste effektivitet støvsuger poser utstyrt for det. Bruke filtrerte vakuum med filtrerte poser hjelper begrense mengden støv som forsvinner ut i luften. Når du installerer en ny luftfilter i oppvarming og kjølesystem, bruk høyest rangerte filter for effektivitet produsenten anbefaler. Endre minst så ofte produsenten anbefaler. For systemer som inkluderer en humidifying komponent, opererer innenfor produsenten retningslinjer og ordne tjenesten umiddelbart hvis noen lekkasjer eller vannskade blir tydelig.