Bør jeg olje min mahogni dører?

April 6

Bør jeg olje min mahogni dører?

Mahogni er slitesterk og sterk samt vakre. Tilpasset tre dører er laget av levende materiale og trenger pleie og vedlikehold, særlig hvis de er ytterdører utsatt for elementene. Med riktig pleie, vil mahogny dører alder vakkert og siste år. Hvordan ta vare på tre avhenger av om dørene er interiør eller eksteriør.

Innvendige dører

Innerdører lide mindre fra elementer, men likevel været fra tørking virkningene av varmeovner og klimaendringer. Vanlig støvtørking og rengjøring vil holde dørene ser bra og opprettholde mahogni overflaten ved å fjerne noen stoffer som kan flekken tre. Tørk ned dørene med en fuktig klut regelmessig. Oljebehandlinger dører anbefales ikke. Det kan matte finish av forårsaker bygge på overflaten. Tre dører Utvid i fuktig sesonger og krympe under tørre årstider, så det er tilrådelig å kontrollere døren for sprekker og løs hengsler.

Ytterdører

Dører direkte utsatt for Vær trenger mer omsorg enn dører under overheng eller dører. Mahogny ytterdører er farget og når installert. Oljebehandlinger en utsiden døren vil ikke være nødvendig på grunn av tetningsmasse. Tøffe værforhold og lang eksponering for sol og vind vil kjedelig og slites ned finish. Regelmessige inspeksjoner vil avdekke når gjenoppstår døren. Stripping og refinishing en utsiden døren med jevne mellomrom vil forlenge levetiden til døren og beholde det ser flott.

Tegn på slitasje

Alle dører må vare å opprettholde den naturlige skjønnheten av tre. Noen av tegnene på miljømessige slitasje se etter er sprekker, sløvhet, endringer i farge og tekstur av. Dette er alle tegn på at det er på tide å refinish døren. Når refinishing en utvendig dør, følger produsentens instruksjoner eller ansette en profesjonell å kle og lakk døren. Godt vedlikeholdt dører legge stil og skjønnhet til ethvert hjem.

Ferdig tre dører

Ifølge USDA'S "tre Handbook," etterbehandling ytre overflaten av mahogni (eller alle tre) døren "er å beskytte veden overflaten, opprettholde et bestemt utseende og gi overflaten en rensbare." Om døren er interiør eller eksteriør, er uferdige tre vanskeligere å rengjøre og utsatt for endringer og erosjon over tid. Mahogny dører er en investering som legger skjønnhet og verdi til ditt hjem.