Bør jeg klippet blomster av min nylig plantet ettårige?

April 19

Bør jeg klippet blomster av min nylig plantet ettårige?

Ettårige planter er planter som lever for en voksende sesongen. De er et utmerket valg for gartnere som vil en hage som blomster gjennom mye av våren, sommeren og høsten, siden mange ettårige faktisk blomst for dette lenge. Hvis din ettårige er nylig plantet i hagen din, er kutte noen blomster vanligvis OK.

Deadheading

Du kan deadhead nyplantede ettårige. Deadheading er prosessen med klemming av død eller brukt blomstrer. Dette gjøres for å oppmuntre blomstrende planter å gjøre nye blomster i stedet for å lage frø. Den også renser opp planter og gjør dem ser bedre. For nylig transplantert ettårige, vil det også hjelpe anlegget bruk sin energi på få bedre etablert i stedet for å lage frø.

Snittblomster

Kutte blomster av nyplantede ettårige vil vanligvis ikke skade anlegget. Faktisk er ettårige som har for mange blomster nytte av litt beskjæring, ifølge Utah State University forlengelsen. Imidlertid ikke klipp av mye løvverk hvis mulig før flere uker etter planting. Planter absorbere sollyset gjennom sine blader, som igjen vil de gjøre til brukbar energi. Nylig plantet ettårige bruker denne energien til å vokse blomster og etablert.

Transplanting Tips

Velg sunne leter ettårige når du kjøper dem. Unngå planter som vises leggy, har misfargede blader eller viser tegn til wilting. Når du tar planter av deres anlegg pakker eller beholdere, bruke en kniv avskåret eller score bunnen av røttene litt for å oppmuntre dem til å vokse. I tillegg unngå planting samme slags ettårige i samme rom. Det er bedre å rotere ettårige år til år, å redusere sykdom.

Care Tips

Ikke- eller overwater ettårige. Vanligvis vann bare etter toppen 2 inches av jorden er tørr. Vann ettårige med ca 1 tommers vann så det går dypt, men ikke la vannet dam på toppen. Vann dem sakte så det soaks. Også gjødsle ettårige ca to uker etter du transplantasjon dem. Bruk en Universal gjødsel merket for ettårige og bruke som rettet på etiketten. Fortsette å deadhead blomster, men hvis du vil samle inn noen frø, la noen blomster forblir.