Bør du erstatte en ovn varmeveksler?

March 19

Bør du erstatte en ovn varmeveksler?

I tillegg er en viktig komponent til en ovn og en ødelagt eller skadet varmeveksler gjør det umulig å kjøre din ovn trygt. Hvis noe er galt med varmeveksleren, må det erstattes før du kan bruke din ovn. Du bør først vite hva din varmeveksler gjør og hvordan å få øye problemer.

Funksjonen

I tillegg er en stor metall beholder som sirkulere varm forbrenningsgasser etter skapt av i ovnen gass eller olje brenner. Dette fører i tillegg til å bli varmt. Når dette skjer, blåser ovn viften luft over varmeveksleren, som varmer opp luften før den kommer inn i hjemmet. Gassene i varmeveksleren er trukket opp Pipa eller Pipa og utvist utenfor hjemmet ditt, men hvis exchanger er skadet, disse skadelige gasser kan blande med luften i huset ditt.

Inspeksjon

Husk å helt stengt ovnen din før du prøver å undersøke varmeveksleren. Hvis du vet det å lekke, kan en visuell inspeksjon av varmeveksleren slå opp årsaken. Metalloverflate kan bli sprakk, skjev eller brent gjennom. Disse problemene kan være synlige på overflaten, men du må sjekke inn også. Bruk en speil og en lommelykt til å kontrollere overflaten, og bruker hendene til å sjekke utsiden for grovhet eller deformasjon. I tillegg bør ha en jevn overflate; noen uvanlige tekstur indikerer et problem.

Erstatning

Hvis du finner et problem av noe slag, Kjør ikke ovnen din før du har i tillegg erstattet. Du kan bare vurdere din egen evne til å fjerne og erstatte denne komponenten, så kontakt en profesjonell ovnen tekniker hvis du trenger hjelp. Hvis du velger å gjøre det selv, husk at ulike ovn modeller er bygd forskjellig - se brukerhåndboken som fulgte med din ovn for instruksjoner.

Betraktninger

En visuell inspeksjon alene oppdager ikke alltid varmeveksler lekkasjer og problemer, men profesjonell serviceteknikere har en rekke andre verktøy til rådighet, inkludert flamme tester, vann spray tester, gjennomtrengende fargestoff og karbonmonoksid testing instrumenter. Hvis din varmevekslere er skadet, kan du kontrollere ovnen din fan grensebryter også. Denne komponenten skal stenge brenneren i ovnen din før det blir overopphetet og skader i tillegg. I mange tilfeller kan en skadet varmeveksler spores tilbake til en funksjonssvikt grensebryter.