Bomull-Like sopp i gresset

June 7

Huseiere finner en bomullsaktig sopp på deres gress, som ofte er resultatet av en fungal sykdommen. Fungal vekster på gress negativt påvirker helsen til plenen, samt utseendet.

Typer

Pythium lys er en fungal sykdommen også bomullsaktig blys. Denne sykdommen påvirker alle typer av ornamenter golfbaner og er mest vanlig i varmt, fuktig vær. Pythium lys sprer seg raskt og kan drepe store deler av gress i kort tid. Pulveraktig mugg er en annen sopp sykdom som påvirker plenen gresset, spesielt i skyggelagte områder. Skyggen, høy luftfuktighet og og upassende lufting favoriserer utviklingen av pulveraktig mugg.

Symptomer

Pythium lys fører til små ødelagt flekker av gress, som ofte vises fettete. Som tiden går, blir gresset bladene wilt og patcher brune. Under tidlig på morgenen finnes en bomullsaktig soppvekst på plenen gresset. Pulveraktig mugg forårsaker gresset bladene å utvikle en hvit, bomullsaktig stoff som svinger gress gul. Til slutt, flekker av gress dø resultatet.

Kontroll

Kontrollere bomullsaktig fungal vekster i plenen oppnås best med befruktning, riktig vanning og soppdreper programmer. Gjenta soppdreper programmer etter behov til symptomer er kontrollert.