Bolig Housecleaning sjekkliste

August 23

Bolig Housecleaning sjekkliste

Når det gjelder å holde hjemmet rent, er organisasjonen nødvendig. Du vil tilbringe mye mindre tid gjør husarbeid hvis du har en vanlig rutine og holde seg til den. Dele arbeidet i aktiviteter som er enkle å utføre hjelper deg med å nå målene for housecleaning.

Rengjøringsutstyr

Lagre støvsugere på hver etasje i en to-etasjers hus. En håndholdt vakuum og et oppladbart sweeper er nyttig for rask opprydding. Holde en tilførsel av klær, møbler polsk, væsker, en etasje mopp og bøtte. Hvis mulig, kjøpe en damp renere.

Kjøkken

Daglig: Vaske skitten oppvask og kjøkkenutstyr i oppvaskmaskinen eller for hånd. Tørke ned tellere, skap og apparater. Feie eller vakuum gulvet og spot ren merker eller gule lapper. Skuring vasken med desinfeksjonsmiddel.Ukentlig: Fjerner elementer fra tellere og tørk dem og overflaten før du erstatter. Tørke kjøkkengulvet. I sin bok "The rengjøring Bibelen", britiske housekeeping eksperter Kim Woodburn og Aggie Mackenzie foreslår for å vaske gulvet to ganger i uken. Sjekk maten datoer elementer i kjøleskapet og tørk interiøret. Rengjør ovnen manuelt eller automatisk rengjøring innstillingen.

Månedlig: Tømme alle skap og skuffer. Rengjør interiøret før du erstatter innholdet. Sjekk ikke-bedervelige matvarer datoer. Vask Fliselagte områder.

Hall og trapper

Daglig: Rengjør trafikkområder av gulvet med oppladbare feiemaskinen. Rett opp bilder og speil.Ukentlig: Støvsuger grundig tepper eller gulv. Bruk fugemunnstykke for å rengjøre kantene og støvtørking vedlegget å fjerne støv fra møbler overflater, lysarmaturer og treverk. Støv bilder og speil. Bruk en klut sprayet med eddik og vann for å skinne glasset.Månedlig: Vask vegger med en løsning husholdning rengjøring væske og varme vann for å fjerne merkene. Først sørge for at lakken ikke vil svekkes ved å teste en liten, ut av veien. Polsk tremøbler og vask glass lyse nyanser. Vakuum stoff nyanser.

Stue/spisestue

Daglig: Rengjør som hallen og bruke håndholdt støvsuger for å fjerne rusk fra møbeltrekk.Ukentlig: rense under puter på lenestoler og kanapeer.Månedlig: Rengjør som hallen. Woodburn anbefaler også bevegelige møbler ren under og bak.

Landing/soverom

Daglig: Ren som de andre rommene ovenfor.Ukentlig: Ren som de andre rommene ovenfor.Månedlig: Ren som de andre rommene ovenfor.Tillegg: Når du endrer sengetøy, vakuum madrasser for å fjerne støv mites og annet rusk.

Bad

Daglig: Spray toalett renere bollen og pensel før spyling. Tørk rim, sete og håndtak med desinfiserende kluter. Bruk kluter for å rengjøre badet vasken. Oppfordre andre til å skylle badekar og dusj etter bruk for å unngå en såpe avskum. Rengjør gulvet med din oppladbare feie.Ukentlig: Vask grundig ned i toalettet med varmt vann og vaskemiddel. Skrubbe sink, badekar og dusj kabinett med rensevæske. Bruk en gammel tannbørste til å fjerne rusk fra bunnen av kraner. Rene Dusjdører med eddik og vann. Vaske gulv med varmt vann og vaskemiddel.Månedlig: Tømme alle baderomsskap og beholdere. Ren interiør og kast brukte elementer som tomme flasker og disponibel barberblad. Vask eller damp Rengjør alle Fliselagte områder.

Windows

Ukentlig: Bruke eddik og vann eller damp renere ukentlig for å holde på innsiden av windows glitrende.Månedlig: Rengjør utsiden av alle vinduer.

Mindre hyppige oppgaver

Steam rense tepper og møbeltrekk hver 6 til 12 måneder eller ringe en profesjonell til å utføre denne oppgaven.