Bo planter: Hage bregner

June 29

Bo planter: Hage bregner

Bregner er en av de eldste planter og bevis for deres vekst finnes i de fleste områder av verden. Mange typer bregner er tropiske og trenger å vokse innendørs som potteplanter. Noen varianter motstå kalde temperaturer og er egnet for voksende i landskaper over hele USA. Bregner krever spesielle vekstforhold, gjør riktig jordforbedring er nødvendig for optimal vekst.

Beskrivelse

De fleste bregner vokse som flerårige planter i hagen. I motsetning til blomstrende planter reprodusere bregner ved å danne sporer langs undersides blader, eller blader. Bregner kommer i både busker og eviggrønne varianter og kan vokse til ulike høyder i hagen, avhengig av spesifikke sorten. Noen bregner, som amerikanske maidenhair bregne og myk shieldfern, spres gjennom snikende rotstokker. Hage bregner er utsatt for slug og sneglen skade.

Område betraktninger

Selv om noen bregner vokse i sollys, foretrekker de fleste skyggefulle områder, vokser naturlig som understory planter i sine opprinnelige omgivelser. De fleste hagen bregner krever høye nivåer av fuktighet. Noen krever tropiske eller halvtropisk landskap, men andre kan vokse i kaldere steder. "Pictum" er en type Japansk malt fern som er hardføre i USDA anlegget hardførhet soner 4 til 7. Den når en eldre høyde rundt 10 inches høy. Ladyferns, også kalt redstems, sprer seg bregner som kan vokse i klima så kaldt som sone 3. Hage bregner best egnet for landskapet innstillingen er de som vokser innfødt i det omkringliggende landskapet.

Jord forberedelse

Bregner trives i loamy jord som er litt surt. Dyp jord med god drenering gir optimale forhold for vellykkede fern vekst. Legger humus i form av godt råtnet organiske kompost hjelper løsne jorden og øker næringsstoffer.

Omsorg

Holde jorda litt fuktig rundt rotsonen ved å vanne dypt når overflaten viser tegn til tørrhet. Hjelp tak i jordfuktighet av mulching området over røttene barnåler eller rake løv. Disse organiske ingredienser gir en langsom frigjøring av næringsstoffer. Ikke gå nær baser av bregner og unngå raking eller hoeing rundt bregner. Dette kan skade kroner og overflate røtter.