Blueberry planter for nordvest

June 24

Blueberry planter for nordvest

Blåbær bare produsere ikke velsmakende frukter i løpet av sommeren, de også friske landskapet med urn-formet blomst klynger våren og fargerike blader om høsten. I Pacific Northwest nyte gartnere blåbær fra juni til September ved å plante varianter at frukt til forskjellige tider. Blåbær vokser best i vestlige Oregon og Washington, men gartnere øst kaskader finner kultivarer som vil overleve deres kalde vintre.

Grunnleggende

Highbush blåbær planter er løvfellende busker som vokser best i full sol og godt drenert sur jord. Noen kan vokse 5 til 9 fot høy, og leve opp til 50 år. Plante mer enn ett utvalg for kors pollinering, som resulterer i større bær. Blåbær starter vanligvis bære frukt når de er 4 til 5 år. Unge planter kan produsere 4 til 5 pund bær, mens eldre prøver kan gi 20-25 pund, ifølge Washington State University.

Tidlig varianter

Starte blåbær sesongen tidlig i klimaet soner 5 til 7 ved å plante "Earliblue," som store bær kan begynne modning i slutten av juni. "Spartanske," tilpasset soner 4 til 7, bjørn tunge avlinger av store bær som begynner modning om 1 juli. Løvverk rødt høsten. "Patriot" og "Polaris" er kaldt hardføre variantene egnet for soner 3 til 7. "Patriot" produserer store avlinger av store bær på en lav, spre busk som har lyse-orange fallet løvverk. "Polaris" bærer duftende, lyseblå bær på en bush nå 4 fot høy og bred; dens fallet løvverk er rød.

Midt i sesongen kultivarer

Anlegget "Bluecrop", og du vil kunne plukke blåbær for en måned, starter i midten av juli. "Bluecrop" trives i sonene 4 til 8, produsere store, lyseblå bær før løvverk rødt høsten. "Chandler" har de største bær og lengste sesongen av noen blåbær, ifølge Raintree barnehage. Hardy i soner 6 til 9, det bærer frukt for mer enn en måned på en busk som kan vokse 5 til 7 fot høy. "Chippewa," passer for soner 3 til 8, produserer store, lyseblå bær på en kompakt plante rundt 3 til 4 fot lang og bred. Løvverk blir scarlet høsten.

Sen-sesongen varianter

Høste blåbær hele August ved å plante "Darrow," som produserer syrlig frukt størrelsen på kvartalene, ifølge Raintree barnehage. Oppreist bush er hardføre i soner 5 til 8. Anlegget "Aurora" og "Jersey" utvide blåbær sesong til høsten. "Aurora" produserer flavorful bær på en stor busk - opp til 6 fot høy - som vokser godt i sonene 4 til 8. "Jersey" tilbyr tradisjonelle blåbær smak, med bær modning fra midten av August til frost. Det er egnet for sonene 4 til 7. Begge anleggene tilbyr fargerike fallet løvverk: "Aurora" er dyp rød, mens "Jersey" har levende gule blader.

Kald-Hardy kultivarer

Velg kald-hardføre blåbær varianter hvis du bor i østlige Oregon og Washington, eller Idaho. Varianter som er anbefalt av den nordvestlige Berry og drue informasjonen nettverket incude "Earliblue," "Bluecrop," "Jersey," "Lateblue," "Patriot", "Northblue" og "Toro." Plante bare de mest hardføre variantene i Oregon Grant og Umatilla og Sørøst og Øst-central regioner i Idaho.