Blueberry busker å dekke en lenken koble sammen gjerde

April 21

Blueberry busker å dekke en lenken koble sammen gjerde

Selv om blåbær ikke klatre opp en lenken koble sammen gjerde skal dekke det, kan de danne en attraktiv sikring foran en skjemmende gjerde. Ulike varianter av blåbær vokser til ulike høyder, så Finn et utvalg som vokser i det lokale klimaet og når en høyde nær høyden på gjerdet. Highbush varianter tolerere generelt kaldere vintertemperaturer enn rabbiteye.

Jord pH Testing

Blåbær krever litt sur jord å vokse godt, så sjekker jord pH er et viktig skritt før planting blåbær. Teste jord pH før planting ved hjelp av en hjem testing kit eller sende en jordprøve til et laboratorium. Blåbær kan vokse i en pH så høyt som 5.5, men de som regel foretrekker en pH mellom 4.0 og 5.0.

Jord pH justeringer

Acid torv kan bidra til å redusere jord pH, som kan svovel. For å senke pH i en noe sandholdig jord, blanding 4 til 6 inches av syre torv på toppen 6 til 8 inches jord. Du kan også bruke 1 halvkilo svovel per 100 kvadrat fot av jord til å senke pH i jordsmonnet med én enhet. For eksempel vil 1 halvkilo svovel senke pH i 100 kvadrat fot sandholdig jord fra 6,1 til 5.1. For tung jordsmonn, bruk 2 pounds av svovel per 100 kvadrat fot.

Planting området

Blåbær vokser best i områder med masse sol eller lys skygge, så vurdere beskjæring trær og busker som blokkerer sollys fra å nå området gjerdet. Blåbær også foretrekker løs jord med utmerkede drenering. Legge til noen kompost tunge jord å gjøre dem renne bedre og gi dem mer næringsstoffer. Når du justerer jord pH og perfeksjonere jord tekstur med kompost eller andre organiske materialer, bør området være klar for planting.

Planting

Plante blåbær våren i slutten av April eller mai. Grave planting hull store nok til å holde alle anleggene røtter og dekke dem med minst 3 inches jord. Gi plantene minst 3 til 4 fot plass mellom hverandre spesielt nær gjerdet innlegg som vil konkurrere med planterøttene for plass. Generelt, planting hull omtrent dobbelt så bredt som roten ballen av planter vil fungere bra. For å forbedre drenering av komprimerte jord enda mer, kan du legge noen torv mose eller kompost til jord under utfylling av planting hull igjen.

Omsorg

Påfør et lag mulch rundt foten av plantene å holde jorda fuktig. Vanne plantene for hånd med slange eller ved å bruke et drypp vanning systemet. Holde jorda under mulch konsekvent fuktig, men ikke overmettede. Buskene vil vanligvis trenger en tomme eller to av vann hver uke i vekstsesongen. Bruke en balansert syre-produksjon gjødsel minst en gang i våren hvert år. Blueberry planter krever ikke mye beskjæring i løpet av sine første fem år med vekst. Fjern bare skadet deler av planter, lav radmager vekst og svak vekst. Etter fem år, selektivt sviske ut noen av de gamle canes hvert år for å oppmuntre til ny vekst og tillate sollys å nå de indre grenene.