Bloodleaf Plant Care

October 2

En fantastisk kjennetegner mange tropiske og subtropiske planter er at gartnere utenfor anleggene hardførhet-soner synes det er lett å vokse dem innendørs som potteplanter. Bloodleaf anlegget (Iresine herbstii), også kjent som biff anlegget, er en av disse lettstelt tropicals. En flerårig plante, bloodleaf er hardføre i soner 10a 11 på den amerikanske avdeling av landbruk anlegget Hardiness sonen kart, men trives i gjennomsnittlige husholdningen miljøet. Det vokser fra 12 til 18 inches i høyde og dyrket for lyse røde løvverk.

Beliggenhet

Noen fargerike planter krever skyggen å holde sin farge. Bloodleaf, derimot, viser sin beste nyanser når dyrket i full sol. Plante bloodleaf utendørs dyrket i et område der den mottar minst seks timer med sol - fortrinnsvis om morgenen. Innendørs, plasser den bloodleaf potten ved et vindu med en sørlige eksponering. Om vinteren kan du vil flytte anlegget rundt for å gi den med nok sol eller plassere den under lys i flere timer om dagen.

Fuktighet

Bloodleaf, som de fleste tropiske planter, elsker fuktighet. Misting bladene gir nødvendig fuktighet eller sted en luftfukter i rommet hvor planten vokser. Vann anlegget til å holde jorda knapt fuktig. Vær forsiktig så du ikke overwater det, og tøm brettet under potten 15 minutter etter vanning. Utendørs dyrket bloodleaf planter krever knapt fuktig jord også. Gi 1 tommers vann per uke i vekstsesongen, og kontrollerer jorda regelmessig i varmt vær.

Gjødsel

Gjødsel hjelper bloodleaf produsere sterke stengler og blader. Bruke en vannløselig, Universal houseplant mat når en måned under anlegget er aktive vekstperioden. Bruk hastigheten foreslått av gjødsel produsenten, utvannet til halv styrke. Bruke en langsom-utgivelsen gjødsel på den utendørs bloodleaf. Scatter granulater under anlegget og vann i til toppen 4 inches jord. Bruke slangen for å vaske noen granulater av anleggets løvverk.

Ytterligere omsorg hensyn

Flere skadedyr er glad i bloodleaf anlegget: spider mites og bladlus, spesielt. Den sikreste måten å administrere en skadedyr infestation er med insecticidal soap spray. Teste spray på et iøynefallende område av anlegget for å sørge for at det ikke brenner eller ellers misfarges det. Pulveraktig mugg er den vanligste sykdommen du kan håndtere og er dokumentert av hvite prikker og en hvit eller grå pulveraktig stoff på bladene og i skrittet der de blir med stammen. Fjern infiserte blader og stengler og flytte til bloodleaf i et område med mindre fuktighet. Soppdreper spray fungerer bra for å behandle sykdommen, men teste spray på en iøynefallende delen av anlegget for å sørge for at det ikke mar bladverket.