Blomstrende vinstokker som vokser i delvis skygge

January 5

Blomstrende vinstokker som vokser i delvis skygge

Energisk, twining vinrankene kan ta nydelige blomster til landskapet. Gartnere har hundrevis av valg for klatring planter som vokser i delvis skygge. I tillegg til solen krav, de viktige hensyn når planting vinstokker er USDA anlegget hardførhet sonen, jord og mengden av fuktighet planter trenger.

Chilenske Jasmine

Chilenske jasmine (Mandevilla avføringsmiddel) vil vokse som en årlig i kaldere klima, eller hvis det er vokst i en container, anlegget kan flyttes innendørs for vinteren. I mildere vintervær vil det trives utendørs. Vine vokser opp til 15-fot høy eller mer med blomster duftende, gruppert hvite blomster. Den foretrekker delvis skygge til full sol med moderat vann. Den vokser i USDA anlegget hardførhet soner 9 til 11.

Clematis

De store, lilla blomstene av clematis hybrid Ramona gjør denne vine en av de mest favoriserte av arter. Blomstene er opptil 6 inches tvers; vine vokser til 10-fot høy. Den foretrekker godt drenert jord og moderat vann i delvis skygge til full sol og vokser i USDA hardførhet soner 4 til 11.

Klatring Snapdragon

Den klatring snapdragon (Asarina antirrhiniflora) blomstrer om våren og sommeren delvis til full skygge. Vine vokser til 6-fot høy og produserer lavendel, blå og røde blomster med en gul hals. Det kan være dyrket på et espalier eller en hengende kurven. Anlegget thrives i godt drenert jord med moderat vann i USDA hardførhet soner 9 til 11.

Blomstrende lønn

Blomstrende lønn (Abutilon megapotamicum) vil bringe prangende blomster til hage som ser ut som røde og gule lanterner. Vintreet blomstrer i delvis skygge våren og sommeren og vokser til 10-fot høye og like brede. Den vokser på enten et espalier eller mot en vegg. Blomstrende maple liker godt drenert jord med moderat vann i USDA hardførhet soner 8 til 10.

Guinea gull Vine

Blomstene på Guinea gull vintreet (Hibbertia scandens) ligner gule roser, noe som gjør dette til en favoritt vintreet for del-skygge hagen. Denne vine vokser raskt opp til 10-fot høy og liker delvis skygge til full sol med moderat vann. Plante det som en vintreet på et espalier eller en bunndekkende. Den vokser i USDA hardførhet soner 9 til 12.