Blomstrende vinstokker & klatrere

December 19

Blomstrende vinstokker & klatrere

Blomstrende vinstokker og klatrere gir den ultimate kombinasjonen av funksjon og fysiske skjønnhet i hagen. Ikke bare gir de attraktive grøntområder, fargerike blomster og noen ganger også behagelige dufter, blomstrende vinstokker er et viktig funksjonelle landskapsarbeid tillegg for mange gartnere, som noen ganger bruker dem på et gjerde eller gitter for å gi personvern i gården. Blomstrende vinstokker og klatrere også fungere godt skyggelegging et sittende området under en pergola, og fylle ut arbors og bueganger.

Klatring metoder

Vines klatre i tre hovedområder måter, og måten en vinranke klatrer bestemmer hvor det kan vokse. Noen vinstokker klatre ved hjelp av tentakler, tynne blad stammer som brytes rundt hva de berører. Vinstokker som klatre med tentakler vokser best med ledninger, tre innsatsen eller tungt strukturerte overflater å gripe inn. Klamrer seg vinrankene kan klatre opp flate overflater som utvendig bygge vegger. De kan også klatre de fleste andre typer støtter. Den viktigste ulempen med klamrer seg vines er at de kan skade treflater over tid. Twining vinstokkene vokser oppover ved å pakke sine viktigste stammer rundt støtter som de vokser, men de krever vanligvis sterk støtter.

Vines for Sun

Mange blomstrende vinranker vokser best i fullt sollys, inkludert coral vintreet ("Antigonon leptopus") og trompet creeper ("Campsis radicans"). Disse vinstokkene har lys rosa og lys oransje blomster, henholdsvis, og begge miste sine blader om vinteren. Gartnere finne ofte løvfellende vinstokker som disse praktiske fordi de kan skyggelegge et vindu sommeren gir lys i vinteren. Trompet creeper er en klamrer seg vintreet, så hold den av trebygningen vegger for å unngå skader. Ulike arter av clematis foretrekker full sol og skyggelagte røtter, og de kommer i mange farger. Sjokolade vintreet ("Akebia quinata"), bougainvillea og java herlighet vintreet ("Clerodendrum x speciosum") også foretrekker full sol.

Vines for skygge

Japansk jasmine ("Trachelospermum asiaticum") og konfødererte jasmine ("Trachelospermum jasminoides") vokser best med delvis skygge hele dagen. De både ved twining, foretrekker fuktig, godt drenering jord og bo grønne hele året. Konfødererte jasmine har hvite, scented blomster på våren, mens japanske jasmine har gulaktig blomster. Costa Rica søtvier ("Solanum wendlandi") er en annen skygge-kjærlig Vines; det vokser best i varme klima og lavendel-blå blomster.

Enkel å vokse vinstokker

Det er noen blomstrende vinstokker som vokser i mange områder av USA i en rekke vekstforhold. Hedge falske bindweed ("Calystegia sepium") vokser i solen eller skyggen i de fleste amerikanske unntatt de nordligste statene. Den har hvite blomster som blomstrer om våren og sommeren, og vokser så lett at gartnere må kontrollere at den ikke ' spre å uønskede områder. Carolina jessamine ("Gelsemium sempervirens") vokser lett i store deler av sørlige USA og produserer gul, trompet-formet blomster. Den tåler sol og noen skyggen, samt kul og varmt vær. Trompet honeysuckle ("Lonicera sempervirens") er en blomstrende vintreet som vokser i sol eller skygge. Det tiltrekker fugler, og University of Mississippi forlengelsen anbefaler det som "blant de enkleste plantene å vokse i hagen."