Blomstrende vinstokker for små terrasser i Sør-California

October 19

Blomstrende vinstokker for små terrasser i Sør-California

Den store helårig været i Sør-California gjør det lett å vokse planter av alle slag. En overflod av draping, blomstrende vinstokker nåde regionens gjerder, terrasser og balkonger nesten hele året. Vine blomster vises i tidlig på våren og fortsette sent i høst. Mange blomstrende vinstokker plass en liten terrasse eller balkong. Selv om vintreet du en vidtrekkende rambler, kan beskjæring holde den i sjakk for små mellomrom.

Bougainvillea

Selv om bougainvillea (glabra) kan nå en sjenerøs størrelse, holder beskjæring denne eviggrønne planten innenfor sin tilgjengelig grenser. "Barbara Karst" rekke bougainvillea - den mest populære blant Southern California - viser massene av lys, varme-rosa farge, begynner tidlig på våren. Dette økologiske bittesmå, hvite blomster, vurdert ubetydelig, er upstaged av tett, hot-rosa massene av støttebladene (petal blader).

Mens dette allsidig anlegget kan vokse som en frittstående i sin naturlige gjennomgripende form, er det oftest utdannet å vokse på et espalier i Sør-California. Bougainvillea kan nå høydene av til 30 feet med spredning av 8 føtter, men de fleste gartnere holde deres vines et sted mellom 10 og 12 fot høy.

Det er noen ulemper til bougainvillea: den har skarpe torner og er en relativt høy vedlikehold vintreet - støttebladene må renses som de faller. I tillegg Southern California blir frost i enkelte områder, og det vil skade anlegget. Men hvis du beskjære av eventuelle skadede skudd, vil du ta denne vine tilbake til sin fantastiske skjønnhet.

California kaprifolium

California kaprifolium (Lonicera hispidula), en vinranke som er løvfellende til semi evergreen, vokser som en busk eller bunndekkende i sitt naturlige habitat. Siden de utvider på twining måte, er det lett å trene kaprifolium til et espalier, der det kan vokse fra 3 til 20 fot høye. Beskjæring vil holde denne vine i sjakk.

Rosa, hvit, rosa, lys gul eller lilla blomster vises i våren og sommeren, etterfulgt av dekorative røde bær om høsten. Bær, gi mens giftige for mennesker, mat for fugler, inkludert kolibrier.

Hvis du har problemer med å finne California kaprifolium på din lokale planteskole, sjekk det mange barnehager rundt Southern California som bare selger lokale planter.

Chaparral Clematis

Chaparral clematis (Clematis lasiantha Nutt.) er innfødt til Sør-California. Det er en woody, 20-fots-høy klatrer som produserer klynger av kremhvit blomster våren. En slektning til buttercup familien, dette deciduous vintreet er sykdom og skadedyr motstandsdyktig. Blomstrer vises på den øvre delen av anlegget, og selv om blomstrer ikke rikelig, de anses prangende. Når blomstene er ferdig blooming, viser vintreet dekorative frø fjær for sommeren. Pass på å plante chaparral clematis i solen del skygge.