Blomstrende Silk trær

October 11

Blomstrende Silk trær

Prangende, raskt voksende silk treet er også kjent av vitenskapelige navnet Albizia julibrissin eller oftest som mimosa. Med sin unike, fargerike blomster og forseggjort løvverk, kan det være en slående dekorativ, men mange botanikere og gartnere vurdere det en invasiv pest. En annen eksotisk tre, Ceibia speciosa, kalles en lignende kallenavnet, silke floss treet, men det er mindre vanlig i USA (det ble tidligere kalt Chorisia speciosa, før botanikere endret Artsnavnet.)

Historie

Mimosa ble introdusert til USA i 1745 som en dekorativ. Det er innfødt til øst- og Sentral-Asia, med et utvalg fra Japan til Iran. Silke floss trær, derimot, er innfødt til Latin-Amerika.

Identifikasjon: Mimosa

Mimosas er belgfrukter, erter og bønner - familien Fabaceae. Sammensatte bladene overfladisk av bregner, og er vanligvis fem til åtte inches lang og tre til fire inches bredt; duftende, rosa og hvite blomster ligne delikat pom pons og klynge på endene av greiner. Lange, flate frø pods modnes i August, men kan fortsatt på treet til desember. Mimosas er løvfellende, nå 20 til 40 fot høye med tynn, glatt bark.

Identifikasjon: Silke Floss treet

Ceibia speciosa er medlem av botaniske familien Bombacaceae, knyttet til de tropiske baobab og kapok trærne. Den vokser til 35 til 50 fot høy med en bred baldakin og nesten horisontale lemmer. Det bærer palmate sammensatte blad og fem-petaled rosa blomster, men sin mest påfallende trekk er dens uvanlige grønn-grå bark, som er dekket med tykk, tøff torner. Den produserer 8-tommers, pære-formet frukt. inne woody belegget er bomullsaktig floss som gir treet sin vanlig navn.

Geografi

Mimosas finner dyrket over hele USA, og USDA rapporterer at de er naturalisert i hele midtatlantiske, Midtvesten, Sørøst og sørvest regioner, inkludert deler av New England og Great Plains. Mimosas trives i en rekke forhold, fra tørt til vått, men foretrekker full sol. Skjønt sjelden funnet under skogen kalesjer og ved høye høyder, vokser mimosa rikelig i åpne områder som løkkene og veikanter. Silke floss trær, derimot, er mye mer sjeldne, krever subtropiske forhold; de er naturalisert i Puerto Rico.

Fordeler

Både "silk" trær er hovedsakelig dyrket i USA som ornamentals, for sin prangende blomstrer; Mimosa blomstrer er også verdsatt for sine sterk, søt aroma. Mimosas er også spiselig; blomster og bark kan brukes til å gjøre en medisinsk te, anses å ha en beroligende, humørhevende effekt. Draco naturlige produkter nyhetsbrev forklarer at de aktive ingrediensene er saponiner og tanniner.

Advarsel

Til tross for sin skjønnhet og popularitet i enkelte deler av landet, silke trær er vidt betraktet som invasiv skadedyr. Fordi den gjengir både frø og rot spredning, kan mimosa vokse i tett clumps at kvele ut lokale planter ved å ta opp tilgjengelig lys og næringsstoffer. Plant Conservation Alliansen i regi av National Park Service, har plassert mimosas på "Minst ville" listen. Ifølge National Forest Service, det er særlig utbredt i District of Columbia og 11 stater: Florida, Georgia, Kentucky, Louisiana, Massachusetts, North Carolina, New Jersey, South Carolina, Tennessee, Virginia og. Silke floss treet, ceiba speciosa, anses ikke invasiv.

Forebygging/løsning

Kontrollere mimosa vil trolig kreve flere trinn, på grunn av sin aggressive vekst vaner og tilpasningsevne. Plant Conservation Alliansen anbefaler kutte som første mål, spesielt hvis trær har begynt blomstrende. Bruk en så kutte på små trær på bakkenivå. Du kan ødelegge større prøver av omkransar, og planter kan bare trekkes ut for hånd. Denne fjerningen vil avta anlegget reproduksjon av forstyrre seeding syklus, men nesten helt sikkert må du bruke en kjemisk ugressmiddel, fordi mimosas kan regrow fra kutt stammer eller ødelagt røtter. Som med alle invasiv plant, tidligere du kan forstyrre mimosa er spredt, bedre sjansene for å kontrollere den.