Blomstrende plomme treet fakta

February 18

Blomstrende plomme treet fakta

Blomstrende plommer er knyttet til standard orchard frukttrær, og mange arter produserer spiselig frukt. men er blomstrende varianter dyrket primært for grasiøs utseende og fargerike blader. Duftende, prangende blomstrer gjøre en opptreden før første bladene på senvinteren eller tidlig på våren. Blomstrende plommer er egnet for voksende i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 6 til 9, men noen kan tolerere kjøligere temperaturer i USDA sone 5.

Blomstrende plomme varianter

Avhengig av arten, kan blomstrende plomme vise løvverk fra mørk grønn eller kobber Mørkerød eller lilla. Eller to blomster er vanligvis hvit, men kan være rosa eller rose. En vanlig blomstrende plomme er Blireana (Prunus x blireana), en grasiøs treet som når høyder på 20 til 25 fot og vokser i USDA soner 6 til 8. Dverg rød blader plomme (Prunus x cistena) er en delikat busk som når eldre høyder av 6 til 8 føtter og vokser i USDA sonene 4 til 9. Bladene av dverg rød blader plomme dukke opp lys rød-lilla, modnes til en dyp, kobberrøde lilla. Enkelt hvite blomster gir sterk kontrast til levende bladverket.

Bruker i landskapet

Blomstrende plomme er vanligvis plantet for å legge til nåde og farge i landskapet, som enkelt en prøve eller i grupper. Treet er en favoritt i hjem hagen og er også sett plantet langs kommunale parker eller fortau. Liten dverg varianter er egnet for planting i en stor container fylt med et godt drenert potting medium. Blomstrende plommer er lite vedlikehold trær, men visnet blomster opprette søppel når de faller fra treet i slutten av våren.

Omsorg for blomstrende plomme

En ung blomstrende plomme krever vanlig vann i penvær. Gi 1 tommers vann hver uke i de første ett til to år, bruker en drypp system eller soaker slange. Deretter er blomstrende plommer tørke-tolerant men fordelen av en dyp vanning å nyte røttene når været er varmt og tørt. Treet har en høy nitrogen, 16-8-8 gjødsel i sen høst eller tidlig på våren. Unngå mate sommeren fordi ny vekst er mer utsatt for vinter skade. Måle treet og bruke gjødsel frekvensen av 4 ounces for hver foten av høyde. Alltid vann dypt etter anvender gjødsel. Beskjære blomstrende plommer straks blomstrer visne tidlig på våren. Sviske lett å vedlikeholde et ryddig utseende og kutte ut gamle, radmager eller skadet vekst å tillate sollys til midten av treet.

Skadedyr og sykdom

Mange skadedyr, inkludert skala insekter, midd og bladlus, styres ved å bruke hagebruk oljer våren som drepe skadedyr som overvintrer på treet. Bland olje med en hastighet på 2 til 4 spiseskjeer per gallon av vann og spray hele treet, inkludert topper og bunner blader. Svart knute, en fungal sykdommen angitt av svart, knute-lignende swellings, er en felles, utbredt sykdom som ofte rammer blomstrende plomme trær. Beskjære berørte områder umiddelbart for å hindre spredning av sykdom. Fjerne det berørte området pluss en ekstra 2 til 4 inches og avhende prunings i en dekket beholder eller vesken. For å hindre spredning av sykdommen, alltid rense pruning verktøy ved å tørke bladet med rubbing alkohol eller en blanding av 1 del blekemiddel og 10 deler vann. De fleste sykdommer, inkludert pulveraktig mugg og roten råte, hindres av forsiktig vanning. Alltid la de 3-4 inches av tørr jord mellom Pottejorden å hindre våt jord.