Blomstrende planter som har utviklet seg til ulike strategier, for befruktning

December 13

Blomstrende planter som har utviklet seg til ulike strategier, for befruktning

Blomsterplanter utgjør mesteparten av plantelivet i nesten alle typer naturlig miljø. De utgjør 88 prosent av alle arter i planteriket, en dominans på grunn av blomstrende planter ulike strategier for befruktning.

Samtidig evolusjon

Blomster må spre pollen befruktes og reprodusere. Blomsterplanter co-utviklet med bestemte pollinators, som insekter, millioner av år siden.

Form, duft og farge

En blomst form, duft og farge tiltrekke visse pollinators. Yucca blomster er formet så bare en liten sommerfugl kan pollinering dem. Liket lilje blomstrer lukter en råtten liket, som tiltrekker åtsel biller og fluer. Møll er aktive på kvelden; blomster pollinated av møll er hvite eller har bleke farger slik de vises på kvelden.

Vind Pollinated

Blomster pollinated av vinden er vanligvis grønn, liten og har ingen kronblad. Blomster av sukker maples (Acer saccharum) henge ned så blåser dem rundt, spre pollen.

Mannlige og kvinnelige blomster

Noen planter har separate mannlige og kvinnelige blomster. De første blomstene på en ny gresskar anlegg er vanligvis bare mannlige blomster. Første kvinnelige blomstene åpner om en uke senere. Mannlige gresskar blomster produsere både pollen og nektar. Kvinnelige blomstene har mer nektar men ingen pollen. Den mannlige flowers' nektar tiltrekker seg insekter, som gjør gjentatte reiser og til slutt pollinering den kvinnelige blomster.