Blomstrende planter i klima sone 9

January 10

Blomstrende planter i klima sone 9

United States Department of Agriculture anlegget hardførhet zone system er et verktøy gartnere kan bruke til å få en viss idé om hva som vil eller ikke vil vokse i klima region. Gartnere i solfylte sone 9, som inneholder mye av California, Arizona, Texas og Florida, har et enormt utvalg av planter å velge mellom.

Moonflower

Moonflower (Ipomoea alba) er en blomstrende flerårig vinranke som kan være opptil 15 fot lang under ideelle forhold. Fabrikken produserer prangende rørformede blomster som er en skarp nyansen av hvitt. Blomster er søtt duftende, og vises i sommer til midten av høsten. Moonflower vil trives i fullt sollys i USDA soner 9-11. Plante vintreet i en fruktbar, godt drenering jord, og se jevnlig etter sykdommer som fungal leaf flekker, stem råte og tråden blight, alle kan være et problem for vintreet. Holde barn fra anlegget, som frø er giftige hvis spist.

Sommer snøfnugg

Opprinnelig fra Middelhavet og Nord-Afrika, sommeren snøfnugg (Leucojum aestivum) er en blomstrende flerårig som vokser fra en pære en fot eller to tall. Anlegget har lenge, grasiøs blader og klokke-formede hvite blomster minner om Liljekonvall blomstrer. Sommer snøfnugg vil vokse i USDA soner 4 til 9. I kjølig klima planten blomstrer tidlig på våren, selv om sonen 9 blomster vises i sen høst og vinter. Anlegget sommeren snøfnugg i et fuktig, godt drenering jord. Det gjør best i full sol eller lys.

Gressløk

Gressløk (Allium schoenoprasum) kan være kjent for sin hule, spiselige blader, men de tilbyr også attraktive ball-formet blomster, som finnes i en rekke rosa og lavendel nyanser. Blomster kan være avkuttet lett og tørket for en langvarig blomsterbukett. Opprinnelig fra Europa og Asia, gressløk er medlem av amaryllis familien. De fungerer også som en kantlinje eller beholder plante, og de kan også dyrkes innendørs i solfylte kjøkken. Plante gressløk i USDA soner 3 til 9, ideelt i fullt sollys. Planten foretrekker en godt drenering jord som holdes fuktig, selv om det tåler perioder med mild tørke.