Blomstrende busker som vokser i skyggefulle områder i sone 4

February 11

Blomstrende busker som vokser i skyggefulle områder i sone 4

Vintertemperaturer i USA avdeling av landbruk hardførhet sone 4 kan falle så lavt som-30 grader Fahrenheit vinteren. Hardførhet sone 4 inkluderer stater i øst som Maine og New York og vestlige stater som Montana, North Dakota og Minnesota. Til tross for den kalde vinteren, kan røttene av forskjellige blomstrende busker overleve frysing temperaturen å blomstre igjen neste år, lyste opp delvis skyggefulle til svært skyggefulle områder av landskapet.

Hvit Fringetree

Til tross for navnet er hvit fringetree (Chionanthus virginicus) en stor busk nå 10 til 20 fot høye og brede. Fringetree trives i dype, syrlig, godt drenert, fuktig jord i delvis skyggefulle områder, vokser mindre enn 12 tommene per år. Den har en mer åpen, løs vekst i delvis skygge. Mannlige blomstrende busker har mer blomstrer enn kvinnelige busker. 4 - 8 tommers lang klynger av hvitt, duftende, dusk-lignende blomster gjør treet ser ut som om den er dekket av fluffy snø fra slutten av mai til tidlig i juni.

Koreansk Berberis

I store klynger av små, gule blomster fôr grenene tidlig i mai, gjør dette blomstrende busk en landskapet plante. Koreansk Berberis (Berberis koreana) når en høyde og bredde opp til 8 fot. Den foretrekker en godt drenert, tørr fuktig, alkalisk jord i delvis skygge. Koreansk Berberis er hurtigvoksende med mørk-grønt løv sommeren og lilla-rød høsten.

Blomstrende Quince

For fleste av året ser blomstrende quince (Chaenomeles speciosa) svært attraktiv. Det er en 5-10 fot høye, 12-fots-bredformat, tett, tangled masse tornet grener. Blomstrende quince blomstrer i slutten av februar til mars i sone 4 med klynger av store, crimson, scarlet, rose, -rød eller hvit og rosa fargede blomster. Dette raskt voksende blomstrende busk foretrekker leire jord, men vil også vokse i sand eller leirjord jord som er våt, fuktig og tørr i delvis skygge. Det er tørke-tolerant, men kan ikke tolerere svært alkalisk jord.

Catawba Rhododendron

Catawba rhododendron (Rhododendron catawbiense), også kalt catawba rosebay, står 6 til 10 fot høye og brede. Den trives like enkelt i delvis til full skygge som i full sol. Catawba rhododendron er mer åpen, spesielt i tett skyggen. Gi denne blomstrende busk en godt drenert, kjølig, fuktig, fruktbare, sur jord i et område som er beskyttet mot vinden. Mørk-grønne bladverket høydepunkter i tette klynger av stor, å trakt-klokkeformet, lilla-lilla til rose-lilla blomster blomstrer fra April til juni.