Blomster som vokser i solskinnet

February 18

Blomster som vokser i solskinnet

Fargerike blomster rundt et hjem kan kompensere en ellers kjedelig eksteriør, trekke oppmerksomhet til eller fra en bestemt plass i landskapet eller gi en kilde til snittblomster. De fleste blomster gjøre best når det er rikelig sol å gi dem energi og vitalitet. Landskapsarbeid blomster faller vanligvis inn i to hovedkategorier, ettårige og stauder.

Årlige planter

Årlige blomster startes fra frø eller kjøpt som potteplanter, og må erstatte noensinne året med friske planter. Begonia, hage balsam, forget-me-not, stemorsblomst, marigold, ageratum, periwinkle, sweet alyssum og den horned violet er eksempler på ettårige gjøre godt i solen. Noen ettårige som impatiens og georginer foretrekker morgen eller ettermiddag solen i stedet for en hel dag er verdt av sollys.

Flerårige planter

Flerårige blomster kommer tilbake år etter år. De krever større forsiktighet enn ettårige, siden et langsiktig program for fôring og beskjæring fungerer best med dem. Willow amsonia, golden marguerite, vegg rock-cress, butterfly Luke, Frikart's aster, blackberry lily og cheddar rosa gjør godt i solen og gir sammen blomster fra våren til høsten. Stauder startet fra frø kan ta flere år å starte blomstringen. En raskere måte å se blomster er å kjøpe allerede modne planter på en hage senter og sette dem i hagen.

Blomstrende busker

Blomstrende busker er en måte å lage en levende gjerde eller deling av en del av et verksted. De er også god til å skjule større feil i et landskap, eller områder som hvor søppel bokser bo. Eksempler på blomstrende busker som liker sollys er lily of the Nile, sommerfuglbusk, fuchsia, rose av Sharon, sumac og lilla sage. Rose---Americas nasjonalblomst---er mest dyrket blomstrende busk. Det gjør godt med tidlig morgen solen tørke av dugg, gjør den færre sikkert å gi etter for wilt og andre sykdommer.

Blomstrende trær

Trær er en annen kilde til blomster for landskapsarbeid. Enten det er en liten dverg apple eller en høy staselige sweet bay, et tre i full blomst kan tiltrekke seg oppmerksomhet fra hele nabolaget. Frukttrær som crabapples, epler, kirsebær og pærer presentere et utvalg av fargede blomster og gi en søt duft våren. Dogwoods og redbuds velkommen våren med liten, delikat blomster, mens magnolia's cup-formet blomster kan måle flere inches tvers. Trær foretrekker full sol for maksimal ytelse og vekst.