Blomster som blomstrer to ganger i året

September 7

Blomster som blomstrer to ganger i året

De fleste hageplanter er enten ettårige som blomstrer for en sesong bare eller stauder som blomstrer en gang i året i flere år. Det er mulig, men å finne blomster som blomstrer mer enn en gang i året. De spesifikke plantene som vil blomstre to ganger i hagen din avhenger klima og vekstforhold, men det er noen varianter som kan vanligvis telles på for halvårlige blomstrer.

Encore Azalea

Relatert til rhododendron, er azalea en blomstrende busk kjent som "royalty hage." Encore asalea blomstre mer enn en gang i året og vokser best i US Department of Agriculture planting soner 7 til 10, i litt surt jordsmonn. Encore inkluderer azalea kultivarer høst Royalty, en azalea/rhododendron hybrid; Høst Starlight, som har 3-tommers hvite blomster med rosa fregner eller striper; og den rosa mani, kaldt hardføre, med lys rosa blomster.

Cattelya Orchid

De fleste orkideer varianter blomstre når et år, men det miniatyr cattelya orkideer er kjent for blomstrende dobbelt - andre cattelyas også blomstre to ganger avhengig av forholdene variasjon og vekst. Snakk med frø eller hage ekspert å finne ut hva som fungerer i din egen hage. Merk også at andre varianter kan starte blomstrende to ganger i året etter at de har hatt noen vekster. Cattelya vokser best i tropiske klimaer.

Skjeggete Iris

Skjeggete iriser er tilgjengelige i en rekke farger, størrelser, under 8 tommer til 42 inches høy- og fargemønstre (inkludert mørke nedre kronbladene toppet av lettere øvre seg og hvite kronblader med mørk stippling). Klimaet nødvendig for en skjeggete iris avhenger av spesifikke variasjonen du prøver å vokse, så sjekk nøye med leverandøren anlegget. Merk at noen varianter begynne å blomstre igjen etter noen år