Blomster i Belize

May 15

Blomster i Belize

De lille mellomamerikanske landet-Belize-sitter på sørsiden av halvøya Yucatan karibiske kysten, og tilbyr en av verdens rikeste matriser av vegetasjon som mer enn 70 prosent av landet er dekket av skog. Til tross for liten geografiske størrelse har Belize et svært variert utvalg av minst 4000 forskjellige arter av innfødte planter, tegne mer og mer naturentusiaster fra hele verden til lite land.

Orkideer

Om 250 arter av orkideer i Belize, og så høyt ansett er disse typer blomster det den såkalte "Black Orchid," som er i virkeligheten ikke svart, men en dyp nyanse av brun-lilla, het landets nasjonale blomst. Som mange orkideer i dette området i Sentral-Amerika, denne arten vokser på trær, andre varianter finnes på stein outcroppings, i fuktige områder og blomstrer nesten hele året. Andre vanlige varianter i Belize inkluderer Dragon's munn orkideer, gylden dusj orkideer, som blomstrer i stor, attraktiv klumper av blomster, og hva er lokalt kjent som ku hodet orkideer, store, prangende ulike vanligvis bare funnet langs kysten savannas.

Lokale favoritter

Flere blomster innfødt til Belize har blitt favoritter av gartnere verden på grunn av lyse, fet utseende og langvarig duft. Hibiscus blomster i alle former, størrelser og farger er et vanlig syn i verdens regnskoger, og de omfattende tropiske områdene i Belize er intet unntak. Poinsettias er også innfødt til Belize og andre deler av Sentral-Amerika, og de finnes vokser høyere elevations over hele landet. Opprinnelig kalt cuetlaxochitl av urfolk aztekerne og senere julaften blomsten av invaderende spanjoler, poinsettias ble oppkalt etter Jr Poinsett, den første ambassadøren fra Amerika til Mexico, og har små, gule-petaled blomster omgitt av store røde støttebladene. Andre vanlige blomster innfødt til Belize inkluderer popcorn bush, japansk lantern og Cascabela, en sjelden art av gule oleander med duftende, natur blomster og lyse røde frukter.

Blomstrende trær

Belize er hjem til ca 700 stedegne trær, mange som satt på fantastisk skjermer av blomster på et tidspunkt i løpet av året. Nesten halvparten av Belize urskog står fortsatt, noe som er overraskende på grunn av den store del treindustrien utformingen av landets moderne økonomien, og regjeringen. Av spesiell interesse er blomstrende mahogni, kalt Belize nasjonale treet og æret på landets våpenskjold. Etterspørselen etter denne regnskog treets tømmer dannet økonomien gjennom på 1700- og 1800-tallet. Stiger mer enn hundre fot fra bakken, stige mahogny trær over skogen kalesjer å sette på en flush av små, natur blomster i begynnelsen av året. En annen blomstrende tre native til Belize er sapodilla, som blomstrer i en attraktiv utstilling av små, grønnaktig klokke-lignende blomster. Native til Belize er også i monecious, betyr det bærer både mannlige og kvinnelige blomster på det samme treet, brødfrukt tree, som har rundt kvinnelig blomster og mannlige blomster med club-formet stilker.