Blomst for Planting rundt et tre

September 2

Finne de riktige blomstene å plante rundt et tre kan gjøre en ellers rolig område blomst med farge. Trikset er å velge planter som vil tåle, selv blomstre, i skyggen. Du må også tilgang mengden sollys som passerer gjennom treets baldakin og avgjøre hvis nettstedet gir lys eller tunge skyggen.

Stauder

Visse stauder gjør godt under trær, avhengig av om arten valgt vil tolerere mengden skygge treet kaster. Stauder som vil trives i lys inkluderer monkshood og blødende hjerte. Færre valg finnes for et område med en dyp skygge, men daylilies og hosta liljer vil begge tåle tunge skyggen. Bunndekkende beplantning med attraktive blomster, som den lily av dalen, er også stauder som kan plantes under trær, ifølge University of Missouri forlengelsen.

Ettårige planter

Selv om de fleste ettårige foretrekker full sol, vil noen arter blomstre i lys. Impatiens, et lavt voksende anlegg med prangende blomster, trives i skyggefulle forhold. Skygge-tolerant voks begonia produserer hvit, rød eller rosa blomster hele sommeren. Selv om polka dot anlegget ikke produserer kjente blomster, gjør bladene flekkete, fargerike det et velkomment tillegg under en tree. De rørformede blomstene av wishbone blomst kommer i levende farger og legge slående nyanser rundt trær.

Advarsel

Noen trær kan skade i nærheten planter. Dette fenomenet, kalt allelopathy, er kanskje mest uttalt i svart valnøtt. Denne arten produserer et kjemikalie som kalles juglone som er giftig for et bredt spekter av planter, inkludert peoner og asalea. Hickories og pecans også opprette juglone, men i mindre mengder. Andre trær som kan ha skadelige effekter på nærliggende arter inkluderer sukker maple, cottonwood, tree-of-heaven og red oak.

Pærer

Blomsterløk, blomstrende planter som vokser fra en underjordiske stammen, kan trives under trær under visse betingelser. Vår-blomstring pærer, som krokus og snowdrops, vil vanligvis blomstre før treet bladene. Det vil blomstre gjennom hele vekstsesongen hvis skyggen ikke er for tung. Tuberous begonia har blomster som ikke tolererer full sol, og er et annet godt valg for et tre kaster lys. Det er best å behandle disse plantene som ettårige som får nok sollys å blomstre for mer enn en sesong. Grave dem opp på slutten av vekstsesongen og erstatte dem med nye pærer.