Bladlus på Pepper planter

February 1

Bladlus på Pepper planter

Flere insekt skadedyr angrep pepper planter, men bladlus er en av de mer utbredt skadedyr som gjør det. Disse bløt-bodied insekter lever på saft inne i blader og stengler av paprika. De pierce bladverket å suge ut sap, som ikke bare svekker anlegget men forlater den åpne invasjon av sykdom.

Identifikasjon

Bladlus foretrekke å mate på undersiden av bladene. I de tidlige stadiene av infestation, kan ikke skade være synlig med mindre du ser under bladverket. Bladlus hjemsøke planter i kolonier, samling i klynger rundt en fôring området. Flere varianter av bladlus angripe pepper planter, inkludert den grønne fersken bladlus og melon bladlus. Insekt fargen varierer mellom grønn og gul rosa eller svart.

Skade

En høy bestand av bladlus tappes nok sap fra et blad som det begynner å krølle og dø. Hvis infestation er over hele anlegget, dør til slutt pepper anlegget mangel på sunn løvverk. Peppers generelt overleve mild angrep med liten skade, men bladlus avbilde rask, bare noen få uker en håndterlig infestation kan bli ødeleggende.

Sykdom

Bladlus bære sykdom, som er en større bekymring på pepper planter enn direkte skade fra insekter. Insekter produsere en klebrig stoff kalt "honeydew" som de fôr. Sooty mold sopp tendens til å vokse langs honeydewed områder av pepper løvverk, som kan føre til plante død. Bladlus også overføre sykdommer inkludert potet virus Y og agurk mosaikk virus.

Kontrolltiltak

Naturlig kontrolltiltak på forsommeren kan kontrollere bladlus bestander før de har en sjanse til å utgjøre et problem. Flere fordelaktige insekter stole på bladlus som matkilde, inkludert marihøner, jomfru bugs og lacewing larver. I områder som mangler disse fordelaktige insekter, er det mulig å kjøpe dem for utgivelse i hagen din. Insecticidal såper drepe bladlus og er egnet for små grupper. Såpe må brukes hvert tre til fem dager før infestation er under kontroll. Insektmidler formulert for bladlus er også tilgjengelig, selv om grønne fersken bladlus pleier å bygge opp en immunitet mot insektmiddel, hvis det brukes ofte.