Bladlus i gården

August 28

Bladlus er små skadedyr som vises på en rekke innendørs og utendørs planter. Også kalt anlegget lus, har langsomme pest over 100 varianter, noen som angriper en bestemt plante mens andre angrep flere verter. Selv om bladlus vises i mange farger, de vanligste er grønt, svart og gul. Mens noen bladlus bare skade estetiske, tjene andre som vektorer av sykdommer.

Beskrivelse

Måling 1/16 til 1/8 tommer lang, bladlus er myk-bodied skadedyr som vises i nyanser av rød, brun, gult, rosa, grå, lavendel, svart og grønn. De to cornicles, eller rør, på nedre baksiden av kroppene pæreformet skiller defensive juice. Skadedyr har piercing munnen deler som punktering anlegget vev og suge sap. Voksen bladlus er bevingede eller vingeløse; men de to par vinger noe ansiktstrekk er gjennomsiktig.

Livssyklus

Voksen bladlus komplekse livssyklus tillater dem å bygge mange bestander i en kort periode. De fleste bladlus overvintrer som egg på planter eller rusk. Eggene klekkes i nymfer våren som raskt utvikler seg til kvinner kjent som stilk-mødre. Kvinner produserer 50 til 80 aktive nymfer innen to uker, uten parring. Mens noen kvinner bo på samme plante, migrere andre, kalt våren innvandrere, til nye vert planter. Mannlige og kvinnelige nymfer utvikle vinger som kaldt tilnærminger og tilbake til flerårige planter, der de make, produsere egg som overvintrer og til slutt utvikle seg til stilk-mødre.

Skade

Selv om bladlus drepe sjelden en plante, fjerner en stor infestation store mengder sap fra Salix, som reduserer kraft og stunts vekst. Skadedyr skiller honeydew, en klissen substans som fungerer som grobunn for sotete mold sopp. De også overføre ulike sykdommer vert planter. Bladlus er ofte funnet i klynger på saftige deler av en plante, for eksempel blader og unge skudd, selv om noen Sorter vises på greiner, kvister, blomster og røtter. Symptomer på pest skade er gule flekker på blader, fordreid eller cupped løvverk og redusert blomstrende.

Kontroll

For å kontrollere bladlus introdusere bestander på planter naturlig eller biologisk, naturlige rovdyr, som små parasittiske veps, marihøner biller og grønne lacewing larver til tunet. God kulturelle praksiser, som dousing sterk planter med vann fra en slangen, hjelper fjerne små skadedyr. Strømmen av vann også reduserer honeydew på anlegget deler og forhindrer pest reoccurence. Alternativt bruke en registrert insektmiddel som inneholder carbaryl, pyrenthrin eller permethrin kontrollere bladlus på planter, busker og trær i gården. Følg etiketten instruksjonene for programmet priser.