Bladet olje å hindre Rust

February 14

Bladet olje å hindre Rust

Rusten er en av de primære kildene til slitasje for kniver, kniver eller metallisk verktøyet i kjøkken eller hage. Rustne oppstår når oksygen molekyler i vann samhandle med metall av blad og skjemaet jernoksid, som er rødbrun materialet ofte kalt rust. Samtidig blad tørr er den beste rustbeskyttelse, er bruk av oljer også effektiv i å hindre oksidasjon oppstår.

Effektiv oljer

Siden olje frastøter naturlig vann i sin natur, alle olje kan være effektiv i å forebygge ruster, men noen absolutt fungerer bedre enn andre. WD-40 er et ideelt valg for dette formålet som inneholder flere forskjellige typer oljer og smøremidler i det, men det også har en sterk lukt og kan gjøre folk skeptisk til å bruke det for dette formålet. Pistol oljer er frowned på så vel av samme grunn. Pistol oljer kan også være slipende på tre så hvis bladet er knyttet til en tre-håndtak, være forsiktig å ikke skade håndtaket eller slire mens oljebehandlinger bladet.

Noen fine mineralolje kan være effektive for å beskytte blader fra rust. Symaskin olje er en nyttig erstatning hvis ikke noe annet er tilgjengelig. Motorolje kan være effektive når de brukes på hagearbeid verktøy, spesielt når det blandes med parafin eller lampe olje. Forholdet 2:1 fungerer best mellom motorolje og parafin; Det kan være lagret i en sprayflaske og påføres med en klut. Dette er en annen metode med en sterk lukt, som er hvorfor det anbefales mer for hagearbeid blader der lukten er mindre sannsynlig å bli plagsomme. Lagre flasken fra varme eller sollys.

Choji og Camellia oljer er effektive for rustbeskyttelse samt og brukes ofte for sverd vedlikehold.

Flere Tips

Uansett olje valgfrihet, Påfør olje med en fille og bare bruke nok til å forsyne et tynt belegg over metallet. Overflødig olje vil ikke øke ytelsen og vil bare gjøre et rot. Bruk en ren klut forsiktig skyve olje over bladet. Vær forsiktig så du ikke kutte deg selv.

De fleste oljer er brannfarlig, så vaske noen filler brukes til dette formålet separat fra resten av klesvasken din og lagre dem fra noen flamme eller varmekilder.