Bladene av mine Hibiscus planter blir gule med svarte flekker

June 8

Ofte på en hibiscus plante, er gule bladene forårsaket av stress. Men er svarte flekker forårsaket av soppinfeksjon eller noen ganger insekt infestation. Disse forholdene ikke er relatert, den vanskelige delen er å finne ut hvilken tilstand kom først. Det kan være at anlegget ble stresset og det venstre hibiskus åpne en soppinfeksjon. Eller det kan være en soppinfeksjon eller insekt infestation som er understreke anlegget. Uansett bør det være mulig å behandle.

Sjekk stedene

For å skille mellom en infeksjon og infestation, er det første trinnet å sjekke flekker. Hvis du kan børste dem av bladet, eller hvis de smøre når du prøver, er stedene selv mest sannsynlig sotete mold. Dette er en type muggsopp som vokser på honeydew etterlatt av insekter som bladlus eller skala bugs. Slike steder vil være på toppen av bladene bare, og de vil være på bladet men ikke del av den. Det kan også være av sotete mold på stilkene og andre deler av din hibiskus. Se etter insekter på hibiskus for å bekrefte. Du kan ha bladlus, som er små, lys grønn insekter som lever ofte crux av stammer eller undersiden av bladene. Eller det kan være melete feil eller skala insekter. Prøv handpicking dem først, eller bruke vanne å fjerne dem, men sørg for å gjøre dette i morgen slik at den varme solen kan tørke opp fuktighet. Ellers risikerer du en soppinfeksjon på andre problemer.

Soppinfeksjon

Det må være en stor infestation for å understreke hibiskus nok å gulne bladene. Hvis du bare kan finne noen insekter noen insekter er naturlig og ikke skade din plante med mindre den allerede svak - kan du gjøre med en soppinfeksjon. Hvis flekker på etterlater ikke tørk bort, er det sannsynligvis en soppinfeksjon. Imidlertid er soppinfeksjoner ofte begrenset til små områder. Hvis svarte flekker på noen blader, er det sannsynligvis ikke kilden til problemet, men snarere et symptom på en stresset og svekket plante. Hvis svarte flekker er mer utbredt, med mange av bladene viser svarte flekker, kan du bruke en soppdreper. Men er insektmidler og soppmidler en siste utvei, spesielt hvis anlegget er svekket av andre stress faktorer. Begynne med å fjerne infiserte bladene og beskjæring din hibiskus for å forbedre luftsirkulasjonen gjennom sine grener. Aldri vann fra overhead, men i stedet fra bakkenivå. Soppinfeksjoner elsker fuktige forhold.

Chlorosis

Hvis verken insektet befolkningen eller fungal infeksjon er stor eller veldig utbredt, er de sannsynlig symptomer på en stresset og svekket plante. En hibiscus kan være stresset av en miljøfaktorer: de vanligste er vann, vær og sollys. Jord kan imidlertid være enklest å diagnostisere. Hvis din jord ikke har den nødvendige næringsstoffer eller pH - som bidrar til det å absorbere disse næringsstoffer - har din hibiscus chlorosis, en næringsstoffer mangel. Dette utgjør en litt annen gulfarging av bladene. Med chlorosis, bladene slå ikke en solid gul, men heller er fortsatt delvis grønn og delvis gul. Å finne ut hva din hibiscus mangler næringsstoffer vil kreve en jord test å bestemme pH-nivå og næringsstoffer sammensetningen av din jord.

Vann

Vann kan være en annen stressor for planten din. Hibiscus planter vil være fuktig, men ikke vannfylte og solfylte klima kan de trenger vann hver dag. Men kan for mye eller for lite understreke anlegget og forårsake bladene å gulne. Vann oftere på solfylte dager og mindre på dager som er kult eller overskyet. Kontroller at jorden begynner å tørke før du vann, for å unngå overdrive, men hvis jorden er så tørt at det smuldrer i hånden din hibiscus får sannsynligvis ikke nok vann. Jord skal være fuktig nok til å klumpe seg til en løs ball når du presse det og fuktigere når du vann den. God drenering er også et must med disse anleggene, fordi deres røtter ikke liker å være fuktet med vann for lenge.

Vær og sollys

Vind og for mye eller for lite sollys kan også understreke en hibiskus. Hvis anlegget blir for mye sol, vil du også se hvite flekker på bladene, plante tilsvarende solbrenthet. For lite sollys eller for mye vind er en diagnose av eksklusjon. Hvis området ikke er spesielt vind eller stedet hibiskus er ikke får mye vind, kan du trygt utelukke som. Hvis det blir fire til seks timer med sollys, og du ikke ser hvite flekker på bladene, kan du sannsynligvis utelukke for lite sollys.