Bladene av en gråtende Willow har brune flekker & er Curling opp

April 10

Gråtende willow trær er vakre tillegg til ditt hjem og landskap. Hvis bladene på treet danner brune flekker og er gulfarging, kan det være lider av piletre blys.

Symptomer

Willow blight er en kombinasjon av to piletre treet sykdommer: svart canker og vier skorpe. Svart canker er en sopp som begynner i slutten av våren eller tidlig sommer som brune flekker på bladene. Denne soppen kan fortsette å vokse på kvister og greiner infisert med willow skorpe.

Willow skorpe og svart Canker

Soppen Venturia saliciperda er den viktigste skyldige bak willow skorpe. Det infiserer nye skudd ved overwintering på infiserte kvister. Willow skorpe vises ofte etter regn vårvær som holder grener fuktig. Svart canker er forårsaket av sopp Glomerella miyabeana og vokser overwintering ellipseformede på kvister.

Forebygging

En måte å unngå spredning av piletre blight er å beskjære vekk grenene infisert med sykdommen. En annen forebyggende tiltak er rake og fjerne alle døde blader eller grener før ny vår vekst vises. Anvendelser av soppdreper kan også være et effektivt forebyggende tiltak.