Blad overføring av afrikanske fioler

May 31

African violet (Saintpaulia ionantha) er en kompakt innendørs anlegg, verdsatt for sin dype grønne, fuzzy blader og fargerike blomstrer. I tillegg til tradisjonelle blåaktig-violet eller lilla blooms er African violet tilgjengelig i nyanser av fuchsia, rosa og hvit, og doble eller enkle blomster, avhengig av variasjon. Med riktig pleie og tilstrekkelig sollys blomstrer African violet nesten non-stop. Overføre African violet ved å plante blad borekaks våren.

Tar skjæring

Overføre en African violet, starte med en liten beholder fylt med en blanding av halvparten kommersielle potting jord eller vermikulitt og halv sand. Finn den sunneste bladet fra midten av din African violet plante. Se etter en mørke grønne blad som ikke er for gammel eller for umodne. Kutte bladet fra anlegget og trimme stammen til en lengde på 1 til 1 1/2 inches. Dypp slutten av stammen i pulverisert rooting hormon.

Planting skjæring

Bruke en blyant eller en lignende gjenstander til å lage et hull i midten av potten. Sett inn African violet stammen i hullet slik at bunnen av bladet berører jorden. Fast jorden forsiktig rundt stammen. Skyv potten i en gjennomsiktig plastpose, og plasserer potten i lyse, indirekte sollys eller under en fluorescent lyset blomsterløk. Når kutte minst annenhver dag og rote et hull i posen hvis perler av kondens. Legge en liten mengde lunkent vann hvis potting jord blir tørr.

Plantlets

Se for små plantlets til skjemaet på foten av bladet i en til to måneder. Tillate plantlets å utvikle til hver plantlet viser minst to eller tre blader. Den gangen, grave opp klump med en skje, arbeider nøye for å forlate røtter intakt. Bruk en skarp, ren kniv til å dele plantlets, slik at hver plantlet har en sunn rot. Plante hver plantlet i en egen pott. Forkaste opprinnelige bladet eller plante det en gang for å vokse mer plantlets.

Omsorg for nye afrikanske fioler

Dekke hver pott med en gjennomsiktig plastpose, forlater vesken i stedet i en uke eller to, eller til nye plantene er etablerte og voksende. Fjern posen og flytte anlegget til lysere sollys når opprinnelige bladene er større og nye blader har dukket. Holde jorda i lett fuktig på alle tider ved å vanne anlegget fra bunnen, med lunkent vann. Ikke Tillat bladverket å bli våt.