Blad Curl sykdom i kirsebærtrær

July 12

Blad Curl sykdom i kirsebærtrær

Kirsebær curl blad sykdom påvirker alle typer kirsebærtrær. Selv om det er skjemmende, er sykdommen ikke livstruende for treet. Likevel kan alvorlig infisert trær bli svekket. Kirsebær blad curl sykdom kalt "hekser ' kosten" fordi de bar grenene ofte utvikle klynger av kvister som ser litt som slutten av en sopelime.

Sopp

Kirsebær blad curl sykdom er forårsaket av sopp Taphrina deformans eller cerast. Soppen påvirker også fersken og nektarin. Soppen sprer på vann, stikker i sprekker av treets bark og nylig utvikle knopper. Været varmes, spores reprodusere på blomstene og nye blader, men bare hvis de er våt. Når en gren er infisert, men vil det alltid produsere infiserte blader hvis forebyggende tiltak ikke tas.

Symptomer

Blader av soppen vises tykkere og misfarget. De kan slå brune, gule eller buken og krølle opp eller vri. Til slutt, de tørke opp og faller av treet. Unge, alvorlig infisert trær kan falle bladene mange, men modne trær må bare noen infiserte grener. Noen av de berørte bransjer kan også utvikle klynger av sammenfiltrede kvister.

Forebygging

Den beste måten å hindre sykdommen negativt påvirker treet er beholde det sunn. Bruke en 3-tommers lag mulch hver våren området rundt treet å kvele ugress vekst og hjelpe jord holde på fuktigheten. Rake og ødelegge falne blader i høst å hindre soppen overwintering på bladene. Spray treet med en soppdreper høsten, når bladene har falt, og igjen i våren rettferdig før bladene begynner å åpne.

Behandling

Når et tre er infisert, er det ingen måte å kurere den. Du kan imidlertid hindre spredning av sopp sporer av beskjæring av infiserte grener. Fjerne dem 12 inches under eller over berørte områder.