BlackBerry varianter for Wisconsin

July 2

BlackBerry varianter for Wisconsin

Medlem av Rosefamilien, bjørnebær vokser vilt omtrent overalt i Nord-Amerika. De vokser på canes, sprouting opp fra rotsystem ett år og bærer frukt neste. Bjørnebær har svært grunt røtter som skal beskyttes vinteren. De kan være dekket med plast eller mulch over vinteren. Det finnes flere varianter som er godt egnet til kalde vintre og korte somre i Wisconsin.

Rubus Wisconsinenis

Rubus Wisconsinenis eller Wisconsin blackberry er en innfødt plante av ikke bare Wisconsin men også Michigan, Minnesota, Iowa og Illinois. Dette anlegget bærer stort, svart, multiglobed frukt. Canes finnes i naturen, og vokse i full eller delvis sol. Konstant beskjæring trengs når dyrke denne variasjonen i en hjem hage.

Rubus Rosa

Rose bjørnebær har fargede blomster og bærer frukt på sensommeren. Dette er en meget hardfør rekke blackberry som overlever i sub null temperaturer. Rose bjørnebær er kjent for å trives i selv alpine miljøer. Etablerte planter trenger litt pleie, men nye planter trenger vann og godt drenert jord.

Rubus Occidentalis

Noen ganger kalt dewberries, finnes ulike blackberry ville så langt nord som Quebec Canada. Frukt vokser mot midten av bush, beskytte skjøre bær fra kulden. Dypere forankret enn mange av sine sørlige fettere, denne variasjonen er godt egnet til strengere Nord vintre.

Rubus Frondosus

Rubus Frondosus eller Yankee blackberry, finnes over det meste av det østlige USA og Canada. De utvide så langt nord som Northern Ontario, Canada og så langt sør som Sør-Georgia. Som dewberries, denne frukten er godt beskyttet og finner mot midten av thorn bærer canes.