Blå fortryllelse Morning Glory

May 24

Blå fortryllelse Morning Glory

"Blue fortryllelse" morgensol (Convolvulus tricolor "Blå fortryllelse") fortryller sine med gripende true blue blomster. Navngitte "tricolor" for sine tre blomst farger - blå ytre kronbladene, hvit hals og gul center - morning glory ligner en mer invasiv slektning, men er en ufarlig årlig i de fleste områder og en kortvarig flerårig i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 9 til 11. Dette buskete, dverg planten vokser 12 til 16 inches høy og 9 til 12 inches bredt, og til tross for navnet, blomstene forbli åpen hele dagen.

Planting

Så "Blå fortryllelse" morgensol frø tidlig i sesongen gir deg planter som blomst gjennom sommeren. SOW frø innendørs fire til seks uker før din planlagte siste frost dato. Nick frø belegg med en skarp kniv eller gni det forsiktig med sandpapir og plasser potter i en Bjørnson oppvarmet til 70 grader Fahrenheit å fart spiring. Når den første skyt viser gjennom jord, flytte planter til en varm, opplyst sterkt huset eller et oppvarmet drivhus. Vann regelmessig slik jord holdes fuktig, men ikke våt. Morning glory planter kan plantes på sin plass i hagen når all fare for frost er forbi.

Økende

"Blue fortryllelse" morgensol er vanligvis lett å vokse i riktig forhold. Godt drenert, full-Søn nettsteder er ideell, men i varmt klima det drar nytte av noen ettermiddag skygge. "Blue fortryllelse" vokser i leire, sand, kritt og leirjord jord, og tåler dårlig jordsmonn og tørke. Det krever ikke mye gjødsel - et program generelt kontinuerlig-utgivelsen gjødsel frekvensen av 1 spiseskje per kvadratfot, eller i henhold til produsentens instruksjoner, når planting er tilstrekkelig. Vann planter regelmessig, akkurat nok til å holde bakken litt fuktig å ta og blomster deadhead for å fremme mer blomstring.

Skadedyr og sykdommer

Selv om vanligvis problemfri, kan noen ganger "Blå fortryllelse" morgensol lide angrep fra skadedyr og sykdommer. Spray planter lider av bladlus eller rød edderkopp midd med ferdigblandet insecticidal soap spray sent på ettermiddagen, når planter er ikke lenger i direkte sollys. Våt alle deler av anlegget unntatt blomster, inkludert undersiden av bladene. Å hjelpe kontroll leaf spot og rust, plukke av berørte bladene eller spray med en soppdreper med 29.6 prosent chlorothalonil, fortynnet med en hastighet på 1/4 unse per gallon av vann, eller i henhold til produsentens instruksjoner.

Landskapsarbeid

«Blå fortryllelse"morning glory dør ned på slutten av året i de fleste klima, så det passer midlertidig viser som grenser full av ettårige, beholdere og blandet flerårige og årlige plantings. Gule og rosa blomst fargene utfyller sitt blå fargetoner, og lyse, muntre utseende forbedrer hytte og tropiske hage design. Rock hager er en annen passende hjem for dette tørke tolerant, sol-kjærlig anlegget, der små dimensjonene ikke overvelde følgesvenner.