Bjørnebær, som kan dyrkes i containere?

June 24

Bjørnebær, som kan dyrkes i containere?

Gjemt i den vanskelige brambles eller canes blackberry planter er saftig, juvel-lignende fruktene av sommeren. For å nyte sin egen ferske bjørnebær, kan de uten hage vurdere container hagearbeid for bjørnebær, men er svaret på om bjørnebær kan dyrkes med hell i beholdere er en foreløpig, avhengig av anlegget, vekstforhold og gartneren.

Voksende bjørnebær

Bjørnebær vellykket kan dyrkes i containere, og er oppført av West Virginia University utvidelse som en av de potensielle fruktene for beholder hager. Planting miljø og type bjørnebær valgt er avgjørende for suksessen til frukten. Se etter borekaks fra en annen blackberry med en del av roten knyttet eller en container-vokst plante fra en barnehage. Unngå fristelsen til å forlate anlegget i denne beholderen fra hagen center fordi det ikke vil sannsynligvis gi riktig miljø for anlegget for å trives.

Å velge en

Velge semi-erigert thorned eller thornless bjørnebær fordi dette vokser lavere til bakken, ikke trenger en espalier og kan være sitter tettere sammen enn etterfølgende eller semi-etterfølgende thornless bjørnebær. Apache, Choctaw, Cherokee, Darrow, Comanche, Cheyenne, Navaho og shawneene er eksempler på disse lavere voksende bjørnebær. Spørre på et lokalt hagearbeid senter om de beste varietals for din geografiske plassering.

Velge en beholder

Velg en stor container minst 2 til 3 fot i diameter og like dyp. Plast Potter er lettere i vekt, men plast kan bryte ned i solen over tid. Keramikk eller terracotta beholdere skal ha drenering hull i bunnen. Beholderen fylles med potting jord til et nivå 2 inches under toppen av beholderen. Potting jord og hull i bunnen av beholderen gir godt drenert voksende miljø bjørnebær trenger. Plass beholderen på en dolly å flytte rundt i full sol forhold årstidene, eller hvis du har lyssky steder inne din gårdsplass. Bjørnebær, som andre frukter, dra nytte mest fra direkte sollys.

Planting

Container-vokst bjørnebær skal plantes samtidig som hagen dyrket bjørnebær. Plante borekaks tidlig på våren, og transplantasjon i barnehage beholdere i større beholdere når som helst mellom slutten av våren og slutten av sommeren. Synke barnehage dyrkede plantene i større beholdere 1 tomme dypere enn de var i de opprinnelige beholderne. Plasser en 4 tommers kutte vannrett i 3 inches jord og dekker det å tillate det å vokse. Skyter skal vises i en til to måneder. Holde jorda vel vannet etter transplantasjonen bjørnebær.

Vedlikehold

Vann regelmessig for å holde jorda fuktig. To til tre måneder etter planting når plantene er 2 1/2 fot høy, kuttet av 3 inches fra voksende tips for å oppmuntre siden skudd. Neste våren, holde sidegreiner beskjæres til 10 til 12 inches lang. Høste frukter sommeren i løpet av morgentimene etter at duggen har tørket. Plukke store, helt svart, litt myk frukt for å spise umiddelbart. Bjørnebær fortsetter ikke å modne etter plukking.